Velika budućnost naše selekcije

Novi Zmaj oduševio objavom na društvenim mrežama: Sada su stvari mnogo jasnije

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine uskoro će dobiti još jednog fudbalera koji će zasigurno biti budućnost naše selekcije.

Prije dva dana austrijski mediji objavili su vijest da je 20-godišnji Adis Jašić odlučio da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Ovo je vijest koja je svakako obradovala selektora Faruka Hadžibegića, ali i selektora U21 reprezentacije naše zemlje Igora Jankovića jer Jašić još uvijek može igrati za U21 tim.

Jašić je prošao sve omladinske selekcije Ausrije, nedavno je igrao i za U19 i U21 reprezentaciju pa je njegova odluka iznenadila javnost u Austriji gdje su smatrali da je ovaj fudbaler potencijalni "A" reprezentativac Austrije.

Pomenuti fudbaler igra na poziciji beka i jedan je od najboljih igrača Wolfsbergera i njegova trenutna vrijednost se procjenjuje na dva miliona eura.

O kakvom talentu se govori najbolje govori podatak da je iako je tek u februaru proslavio 20. rođendan već stigao upisati 43 nastupa u austrijskom prvenstvu.

Da je to definitivno zavrešna priča potvrdio je i sam Jašić objavom na Instagramu.

Na svom profilu stavio je sliku sa grbom NFSBiH i javno pokazao svima koja je njegova konačna odluka i da je reprezentacija Bosne i Hercegovine njegova budućnost.

Sada nam ostaje da vidimo da li će selektor Hadžibegić ovog mladog fudbalera zvati za naredne kvalifikacione akcije u junu mjesecu.

Mladi fudbaler Wolfsbergera je samo jedan u "dijasporaca" koji su u proteklom periodu odlučili za BiH.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nedavno je to uradio i Benjamin Tahirović iz Rome, dok je Dennis Huseinbašić iz Koelna za sada najtvrđi orah te i dalje nastupa za U21 selekciju Njemačke.

Bosna i Hercegovina je već u Austriji pronašla dvojicu sjajnih fudbalera koji su članovi A reprezentacije. U pitanju su Amar Dedić i Jusuf Gazibegović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.