Nikome se Hadžibegić nije obradovao kao jednom fudbaleru!

Srdačan zagrljaj sve govori

Nikome se Hadžibegić nije obradovao kao jednom fudbaleru!

A. Čaušević

Faruk Hadžibegić je započeo svoj drugi mandat na klupi reprezentacije BiH okupljanjem svojih izabranika za vikend. Prvi meč ga čeka u četvrtak u Zenici protiv Islanda, a zatim tri dana kasnije u Bratislavi protiv Slovačke. 

Bh. reprezentativci se već nekoliko dana okupljaju u Trening kampu u Zenici. Prvi još u subotu je stigao Ibrahim Šehić, dok je u nedjelju doputovala većina fudbalera.

Danas se u kampu pojavio i čovjek od kojeg se najviše očekuje. Kapiten i lider reprezetancije, Edin Džeko.

Koliko Džeko znači selektoru Hadžibegiću najbolje svjedoči njihov pozdrav i srdačan zagrljaj što su zabilježili i fotografi NFSBiH.

Popularni Dijamant je svojim dolaskom donio osmijeh na lica i ostalih fudbalera koji su se očigledno obradovali prisustvu sada već legendarnog napadača.

Oglasi

Džeko je kasno sinoć igrao utakmicu protiv Juventusa, ali se napadač Intera već danas pojavio u kampu reprezentacije iako je imao pravo na slobodan dan.

Možda i taj potez idealan pokazatelj koliko je zapravo Džeki stalo do nacionalnog tima i želje da je odvede na još jedno veliko takmičenje.

Osim Džeke danas je u kamp stigao debitant Benjamin Tahirović. Talentovanom veznjaku Rome je ovo prvo okupljanje i od njega se očekuju velike stvari u narednim godinama.

[facebook]https://www.facebook.com/nfsbih/posts/pfbid02as9rqgbKpE2Um2U849gDNFUSsfFFGBpwZDq9EtRqhxpyKBNSspW7qm3o1yMdJ1khl[/facebook]

Inače, Hadžibegić je u prvom medijskom obraćanju nakon okupljanja bio raspoložen te optimistično najavio osvajanje šest bodova protiv Islanda i Slovačke.

"Matematički možemo do šest bodova. Hvala svima koji ste došli, cijenim interes koji dajete za reprezentaciju. Zadovoljan sam željom reprezentativaca koji su došli jučer, bilo ih je deset. Danas ćemo se kompletirati, napravit ćemo ljekarski bilten, te vidjeti ko je umoran i povrijeđen. Večeras ćemo znati i situaciju sa Kolašincem.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Cilj mi je šest bodova, a naš cilj je plasman na Evropsko prvenstvo. Sa ovim optimizmom koji svjesno propragiram, ja imam povjerenje u igrače, a nema ni predaje unaprijed. Utakmice će biti teške, protivnici su ozbiljni", rekao je iskusni stručnjak.

Hadžibegić će tek sutra imati na raspolaganju kompletan tim kada će se priključiti Kenan Pirić i Hrvoje Miličević. Do susreta sa Islandom koji se igra u četvrtak od 20:45 bit će obavljena tri treninga.

Promo

Top Komentari

Ado_GTI
Džeko je legenda i uvjek će biti. Primjer jednog igrača kako treba predstavljati svoju državu.
3 0
hamdi kurtes
Nikakve fajde od Džeke,propo ko kauč.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi