Hoće li Kolašinac eventualnim nastupom za BiH ugroziti ugovor koji je već spreman?
Sead Kolašinac se u ponedjeljak pojavio u Trening kampu reprezentacije BiH; FOTO: NFSBiH

Stigao je na okupljanje

Hoće li Kolašinac eventualnim nastupom za BiH ugroziti ugovor koji je već spreman?

A. Čaušević

Dužnost klubova je da dopusti odlazak svakom igraču na reprezentativno okupljanje kako bi ljekarska služba reprezentacije provjerila zdravstveno stanje. Tako i Marseille nije stvarao probleme Seadu Kolašincu.

Kolašinac je iza sebe imao zaista odličan period igara, međutim povrijedio se neposredno pred reprezentativno okupljanje i utakmicu sa Strasbourgom.

Ipak, iskusni lijevi bek nije želio propustiti okupljanje te se u ponedjeljak priključio Zmajevima kada je obavio i ljekarski pregled.

"Nakon urađenog MRI (magnetne rezonance) i ultrazvuka lijeve natkoljenice-aduktora mišića, pokazano je određeno poboljšanje postignuto dosadašnjim mirovanjem i fizikalnom terapijom.

Kolašinac će nastaviti sa individualnim treninzima i fizikalnom terapijom kako bi se lijevi bek naše reprezentacije što brže oporavio, te će u narednim danima biti ponovo procijenjeno njegovo zdravstveno stanje", saopšteno je iz NFSBiH.

Iz saopštenja krovne kuće bh. fudbala da se zaključiti da je nastup Kolašinca u prvom duelu protiv Islanda koji se igra u četvrtak pod velikim znakom pitanja.

Oglasi

Drugi meč martovskog prozora kvalifikacija BiH igra u nedjelju na gostovanju Slovačkoj te je teško dati prognoze da li će 29-godišnjak biti spreman i za taj duel.

Ukoliko bi zaigrao nedovoljno oporavljen to se sigurno ne bi dopalo Marseillu koji je navodno već spremio novi ugovor za bh. reprezentativca.

Kolašincu ugovor sa bivšim prvakom Evrope ističe na kraju sezone, a ugledni RMC je prije nekoliko dana objavio da će bh. fudbaler i klub sa Veledroma nastaviti saradnju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Tokom januara to i nije bilo toliko izgledno, ali su direktor Pablo Longoria i trener Igor Tudor veoma zadovoljni onim što je u posljednje vrijeme prikazivao bivši defanzivac Arsenala i Schalkea 04.

Sa 27 nastupa ove sezone popularni Seo je postao nedodirljivi član startne postave Marseillea. Bio je i porprilično efikasan sa četiri postignuta gola.

Kolašinac je na Azurnu obalu je stigao u januaru prošle godine potpisavši ugovor na 18 mjeseci uz mjesečnu platu od 215.000 eura bruto.

Top Komentari

Drakula
Mrzim svaku reprezentaciju na svijetu i nasu pogotovo. KAD FUDBAL U BiH MORA ISPAŠTATI RADI ŠUGAVI REPKI. SMRT REPREZENTACIJAMA
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije