Zmajevi odradili trening u Zenici, poznato i stanje Seada Kolašinca
FOTO: NFSBiH

Pripreme za Island

Zmajevi odradili trening u Zenici, poznato i stanje Seada Kolašinca

Haris Zilić

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila su u Zenici pred poečtak kvalifikacija za EURO 2024. godine u Njemačkoj.

U četvrtak izabranici Faruka Hadžćibegića dočekuju Island.

Naši momci su večeras i odradili prvi trening, a ekipi se pridružio i Sead Kolašinac.

"Danas je u Zenicu doputovao i Sead Kolašinac koji se povrijedio igrajući za svoj klub, te je odmah podvrgnut pretragama. Nakon urađenog MRI (magnetne rezonance) i ultrazvuka lijeve natkoljenice-aduktora mišića, pokazano je određeno poboljšanje postignuto dosadašnjim mirovanjem i fizikalnom terapijom.

Kolašinac će nastaviti sa individualnim treninzima i fizikalnom terapijom kako bi se lijevi bek naše reprezentacije što brže oporavio, te će u narednim danima biti ponovo procijenjeno njegovo zdravstveno stanje.

Zbog letova do večerašnjeg treninga nisu stigli Kenan Pirić, Hrvoje Miličević i Dennis Hadžikadunić, te će oni sutra biti na raspolaganju selektoru Faruku Hadžibegiću", stoji u saopštenju NFSBiH.

Oglasi

Press konferencija našeg tima održana je danas, medijima se obratio selektor Faruk Hadžibegić.

"Matematički možemo do šest bodova. Hvala svima koji ste došli, cijenim interes koji dajete za reprezentaciju. Zadovoljan sam željom reprezentativaca koji su došli jučer, bilo ih je deset. Danas ćemo se kompletirati, napravit ćemo ljekarski bilten, te vidjeti ko je umoran i povrijeđen", rekao je između ostalih Hadžibegić i dodao:

"To su iskusne selekcije. Moramo ih shvatiti maksimalno ozbiljno i učiniti sve za pobjedu. To je naša želja, ali i svaki rival ima svoje planove."

Nemamo Pjanića, Bešića, Kolašinca...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Ponavljam, svjestan sam teškoća, ali neću o tome. Šta je, tu je. Imam u glavi ko će mijenjati Pjanića i Bešića, te Kolašinca. Nema tu tajni, dobro znate ekipu. Spisak koji koristim je onaj koji je započeo Bajević, a završio Petev.

Brine me i minutaža naših igrača. Oni imaju kvalitet, ali to je problem kada nisi u utakmicama", istakao je Hadžibegić.

Top Komentari

Chelsea1
Daj im novo ime, nisu oni vise Zmajevi to je nekad bilo.
0 0
Adnanos
Zamijenit Besica?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi