Sastavio je listu

Arteta se na ljeto želi riješiti čak sedam igrača

E. Oštraković

Arsenal ove sezone igra zaista fenomenalno i na dobrom je putu da na kraju sezone bude prvak u Premiershipu što bi bilo ogromno iznenađenje.

Tim Arsenala je još uvijek u "izgradnji", te kako Arteta smatra nedostaje tu još nekoliko igrača kako bi bio zadovoljan.

Na ljeto će se Arsenal, osim što će dovoditi pojačanja, pokušati riješiti čak sedam igrača, a među njima je i Nicolas Pepe.

On je bio najskuplje plaćeno pojačanje u historiji kluba, ali se na kraju ispostavio kao veliki promašaj i klub ga želi prodati.

Pepe je u Arsenal stigao 2019. godine i za njega je Arsenal Nici platio čak 79 miliona eura, ali došli je vrijeme da ide.

Osim njega Topnici se na ljeto žele riješiti još šest igrača, a to će pokušati uraditi što prije kako bi oslobodili budžet za plate.

Radi se o Ainsleyu Maitland-Nilesu, Albertu Sambi Lokongi, Nunu Tavarsu, Pablu Mariju, Cedricu i Alexu Runarssonu.

Pepe ima ogromno pjesečnu platu koja iznosi čak 650 hiljada eura za Arsenal je odigrao 112 utakmica i postigao je 27 golove, te upisao 21 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Može igrati na poziciji desnog krila i napadača, a njegov ugovor sa timom iz Londona ističe na kraju naredne sezone.

Ove godine nalazi se na posudbi u Nici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.