Koliko Ozila vole u Arsenalu najbolje pokazuje današnja objava

Prelijep potez

Koliko Ozila vole u Arsenalu najbolje pokazuje današnja objava

E. Oštraković

Danas je fudbalski svijet iznenadila objava Mesuta Ozila koji je saopštio da je donio odluku da se oprosti od aktivnog igranja fudbala.

Naveo je Ozil svoje razloge zbog toga, te se zahvalio svim klubovima, a najveći trag sigurno je ostavio u Real Madridu i Arsenalu.

Upravo iz Arsenala su odlučili da mu se javno zahvale na svemu što je napravio za tim.

"Hvala za uspomene, želimo ti sve najbolje Mesute", stoji u objavi Arsenala.

Ozil je svoje fanove, ali i fudbalsku javnost obavijestio da završava svoju karijeru objavom na društvenim mrežama.

"Nakon pažljivog razmatranja najavljujem povlačenje iz profesionalnog nogometa. Imao sam privilegiju biti profesionalni nogometaš skoro 17 godina i nevjerovatno sam zahvalan zbog toga. Posljednjih sedmica i mjeseci, nakon što sam pretrpio i neke povrede, postalo je jasno da je vrijeme za odlazak", napisao je Ozil, te je nastavio:

"Bilo je ovo sjajno putovanje ispunjeno nezaboravnim trenucima i emocijama. Hvala mojim klubovima, Schalkeu, Werderu, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeu, Bašakšehiru, te mojim trenerima koji su me podržavali, te mojim saigračima koji su postali moji prijatelji. Posebno se zahvaljujem svojoj porodici i najbližim prijateljima. Svi su bili dio mog putovanja od prvog dana i pružili su mi mnogo ljubavi i podrške, kroz dobra i loša vremena", piše Ozil.

Zahvalio se i navijačima, te je otkrio planove za budućnost.

"Hvala i mojim fanovima koji su mi pružili mnogo ljubavi u svim uslovima u svim klubovima u kojima sam igrao. Sada se okrećem životu sa mojom suprugom Amine i mojim prelijepim kćerkama Edom i Elom. Možete biti sigurni da ću se s vremena na vrijeme oglasiti putem društvenih mreža", završio je Ozil.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ozil je bio prvak svijeta sa Njemačkom, a napravio je sjajnu karijeru. Igrao je tako za Real Madrid, Arsenal, Fenerbačke, Schalke i Werder.

Kada je riječ o reprezentaciji Njemačke odigrao je 92 utakmice, te je postigao 23 gola.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi