Bio je pun sebe

Užasno ponašanje mlade zvijezde: Ronaldu govorio da je "mrtav", klubu prijetio da odlazi komšijama

Edmir Škorić

Cristiana Ronalda uglavnom su poštovali svi njegovi saigrači, pa i protivnički igrači, ali bilo je i onih sa kojima je dijelio svlačionicu, a da mu nisu odavali poštovanje. Da stvar bude još gora, radilo se o momku koji je mnogo mlađi od Portugalca.

U januaru prošle godine karijera Masona Greenwooda bila je ozbiljno ugrožena. Nogometaš je tada uhapšen pod optužbom za silovanje i seksualni napad. Također je navodno slao prijetnje smrću svojoj partnerici Harriet Robson. U februaru su optužbe odbačene nakon što je nekoliko svjedoka odbilo svjedočiti. Sada oboje čekaju bebu.

No, Greenwood je i dalje suspendovan i još uvijek nije jasno šta će biti s njegove karijere i hoće li ponovo igrati u Manchester Unitedu.

Sada je engleski "The Athletic" otkrio kako se Mason Greenwood loše ponašao na nekim treninzima u mladosti. Dok je još trenirao u omladinskim pogonima Manchester Uniteda, govorio je kako je Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih nogometaša svijeta koji je tada igrao za Real Madrid, već "mrtav". Treneri su tada morali intervenisati i opomenuti Greenwooda da se ponaša zrelije.

Greenwood je u više navrata zamjerao svojim saigračima iz mlade ekipe Manchester Uniteda.

Mason je znao da je dobar borac i nije se sramio nekoga nazvati "go*narom". Greenwood je u trenucima kada je dolazilo do sukoba na treninzima čak znao prijetiri trenerima da će otići u redove gradskog rivala Manchester Cityja.

Greenwood je upisao 129 nastupa za Manchester United, postigao 35 golova i upisao 12 asistencija. Ugovor mu istječe krajem ljeta 2025. godine, ali sve ukazuje na to da više neće nositi dres Manchester Uniteda.

Neosporno se radi o velikom talentu, ali afera i skandal zbog navodnog silovanja uveliko mu se ispriječio u karijeri, ali još uvijek je mlad i može da ostvari veliku karijeru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, morat će da poradi i na svom imidžu i na ponašanju, te da nauči da poštuje ljude oko sebe.

Navodno postoje neke ponude koje su stigle na adresu bivšeg reprezentativca Engleske, a između ostalih i ona turskog velikana Fenerbahčea.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.