Igrao u Real Madridu, nastupa za Chelsea, ali tek na ljeto pravi transfer života

Kovačić mijenja klub?

Igrao u Real Madridu, nastupa za Chelsea, ali tek na ljeto pravi transfer života

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić na ljeto bi mogao napustiti Chelsea iako s Plavcima ima još godinu dana ugovora, ali engleski mediji pišu da na stolu već sada ima ponude koje se teško odbijaju.

Iako ima tek 28 godina Kovačić je već sada uspio da osvoji skoro sve što je mogao jer je bio dio ekipe Real Madrida prije nekoliko godina kada je ovaj klub dominirao u evropskom fudbalu.

Hrvatski veznjak napustio je kraljevski klub na ljeto 2019. godine i pojačao je Chelsea za 45 miliona eura, a mediji u Engleskoj pišu da bi Kovačić nakon četiri godine mogao spakovati kofere i potražiti novi izazov u karijeri.

Ovaj 28-godišnjak s londonskim klubom ima ugovor na godinu dana i na Stamford Bridgeu su zainteresovani da produže s njim saradnju, ali kako stvari stoje od toga neće biti ništa jer Kovačić ima drugačiji plan.

Kovačić će na ljeto najvjerovatnije napustiti Chelsea, ali prema svemu sudeći hrvatski reprezentativac će ostati u Engleskoj.

Mirror piše da on već ima na stolu tri ponude, ali da se jedna posebno izdvaja. Interes za Kovačića pokazali su Liverpool, Manchester United i Manchester City i on može birati u kojem engleskom velikanu da nastavi karijeru.

Oglasi

No, engleski mediji navode da je City jedini koji je napravio konkretan potez i pokazao interes da na ljeto dovede Kovačića. Spremni su za njega platiti oko 35 miliona eura, a navodno je i Pep Guardiola pokazao veliku želju da dovede Hrvata na Etihad.

City želi da osvježi vezni red za narednu sezonu, a Kovačić bi na Etihad mogao doći umjesto Ilkayja Gundogana koji će gotovo sigurno napustiti City ovog ljeta jer mu ističe ugovor i nije pokazao interes da isti produži.

Za Kovačića je već rezervisan i dres s brojem osam kojeg trenutno nosi Gundogan što mu je jasan pokazatelj koliko u Manchester Cityju žele da on dođe.

No, sigurno je da će i pozivi Liverpoola i Uniteda biti itekako primamljivi, a kako stvari stoje Kovačić će biti na slatkim mukama što se tiče odabira kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kovačić je ponikao u Dinamu koji je napustio početkom 2013. godine kada je prešao u Inter, a dvije godine kasnije za 40 miliona eura pojačao je Real Madrid.

U dosadašnjem dijelu sezone u dresu Plavaca upisao je 27 nastupa u svim takmičenjima, te je zabio dva gola i upisao jednu asistenciju.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi