Cristiana u Portugalu dočekalo neočekivano pitanje: "Nemam problem to priznati"
Cristiano Ronaldo dobio je poziv Roberta Martineza i s velikim zadovoljstvom nastavlja igrati za reprezentaciju iako mu je 38 godina (Foto: Screenshot)

Još im je zanimljiv Manchester United

Cristiana u Portugalu dočekalo neočekivano pitanje: "Nemam problem to priznati"

M. Šljivak

Cristiano Ronaldo (38) nastavit će igrati za reprezentaciju Portugala. Selektor ove selekcije Roberto Martinez pozvao je napadača Al Nassra za martovske utakmice i CR će tako imati priliku da dodatno poveća rekorde koje već drži u nacionalnom timu. Danas su ga portugalski novinari dočekali s brojnim zanimljivim pitanjima, a CR je u maniru istinskog gospodina odgovorio na sve što ih je zanimalo.

Cristiano Ronaldo je po mnogima bio otpisan u nacionalnom timu nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. Ipak, novi selektor Roberto Martinez ga je pozvao u nacionalni tim i CR je i dalje na velikoj sceni.

Pred utakmice s Lihtenštajnom i Luksemburgom CR je odgovarao na pitanja novinara koji nisu propustili priliku da ga još jednom pitaju o poprilično ružnom odlasku iz Manchester Uniteda krajem prošle godine.

"Odlazak iz Manchester Uniteda? Kad smo na vrhu planine često ne vidimo šta se nalazi ispod. Prošao sam kroz tešku fazu karijere i nemam problem to priznati. Život ide dalje", poruka je koju je poslao Cristiano.

Presretan je Cristiano što je ponovo u nacionalnom timu. Mnogi su bili uvjereni da je sa nastupom u Kataru okončao karijeru u reprezentaciji.

"Sagledao sam situaciju iz dosta uglova i sretan sam što sam tu. Selektor računa na mene, smatra da mogu pomoći reprezentaciji, a moja želja nije upitna. S porodicom sam razgovarao i odlučili smo da nećemo baciti peškir".

Oglasi

Neće mu smetati ako ga Roberto Martinez bude koristio kao zamjenu.

"Ovdje sam kao i svi da se izborim za svoje mjesto. Poštovat ću sve odluke selektora. Svi smo ovdje zbog reprezentacije. Najstariji sam ovdje i spreman sam pomoći. To je dio moje DNK", istakao je Cristiano i zaključuje:

"Nove generacije donose nove ideje. Uvijek se ima nešto novo naučiti. Želim u ekipu donijeti ono što im je neophodno za uspjeh", poruka je legendarnog Portugalca.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

CR je epizodu u Saudijskoj Arabiji počeo jako dobro. Nastupio je u 10 utakmica i ima učinak od devet pogodaka i dvije asistencije.

Portugal će sutra na svom terenu ugostiti selekciju Lihtenštajna, a u nedjelju im slijedi utakmica protiv Luksemburga.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi