Košarkaši iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske dočekani su kao istinski kraljevi od strane beogradske publike (Foto: Screenshot)

Zaslužili su

Slike za pamćenje: Pogledajte ispraćaj Džanana Muse i Marija Hezonje od navijača Partizana

Midhat Šljivak

Košarkaši Partizana srušili su večeras u Beogradu veliki Real Madrid. Bilo je 104:90 za crno-bijele čiji su navijači ponovo napravili istinski spektakl u Stark Areni. Nakon meča kompletna dvorana ustala je na noge i ovacijama je pozdravila igrače gostiju, a naročito Džanana Musu i Marija Hezonju.

Navijači Partizana ruše sve rekorde kada je u pitanju posjeta na košarkaškim utakmicama. Večeras je srušen rekord Eurolige s 20.068 navijača koji su pravili zaista fenomenalnu atmosferu.

Real Madrid jednostavno nije mogao pobijediti u ovakvoj atmosferi. Partizan su nosili nevjerovatni navijači i oduševili su čitav svijet.

Nakon utakmice igrači madridskog velikana pozdravljeni su ovacijama. Posebno se to odnosi na Džanana Musu i Marija Hezonju.

Ovaj duo je pred utakmicu, ali u nekim ranijim utakmicama, navijače Partizana izdvajao kao najbolje na svijetu. To im oni ne zaboravljaju što se pokazalo i večeras.

Musa i Hezonja su nakon utakmice iskazali poštovanje prema navijačima beogradskog kluba. Oni su im istom mjerom uzvratili i ovakve scene je definitivno milina gledati.

Džanan Musa je večeras bio najefikasniji igrač Kraljeva. Za 28 minuta na parketu ubacio je 22 poena, dodao je tri asistencije i dva skoka.

S druge strane hrvatski košarkaš Mario Hezonja je za 30 minuta ostvario učinak od 17 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Kod Partizana je u večerašnjem duelu bilo mnogo više raspoloženih pojedinaca. Prednjačili su Kevin Punter i Mathias Lessort sa po 16 koševa, a poen manje je dodao Dante Exum.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Crno-bijeli su trenutno na omjeru od 18 pobjeda i 14 poraza. Jednom nogom su u doigravanju i za to će im vjerovatno trebati jedna pobjeda u posljednja dva kola.

Narednog petka gostuju u Monacu, a zatim u Beograd stiže ove sezone izuzetno skromni Panathinaikos i to je prava prilika da se osigura doigravanje.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.