Scene iz Beograda ostavile čitav svijet u nevjerici: Zar je nešto ovako zaista moguće?
Ponovo su viđene nezapamćene scene u Beogradu. Navijači Partizana ruše sve rekorde (Foto: Screenshot)

Arena puna

Scene iz Beograda ostavile čitav svijet u nevjerici: Zar je nešto ovako zaista moguće?

M. Šljivak

Košarkaši Partizana večeras su u Stark Areni pobijedili Real Madrid rezultatom 104:90 i tako su gotov izvjesno ostvarili plasman u doigravanje. Međutim, ponovo su scene iz Beograda ostavile čitav svijet u nevjerici jer je Starka Arena bila potpuno krcata i pao je novi rekord po posjeti.

Košarkaši Partizana srušili su večeras u Beogradu veliki Real Madrid. Bilo je 104:90 za crno-bijele koje samo čudo može izbaciti iz doigravanja.

Međutim, iako su igrači odigrali fenomenalnu partiju, ono o čemu cijeli svijet priča ponovo je nevjerovatna atmosfera koju su navijači Partizana priredili u Stark Areni.

Ponovo je srušen rekord po posjeti na jednom meču Eurolige. Večerašnji meč pratilo je 20.068 gledalaca i to je novi apsolutni rekord.

Oglasi

Prethodni je postavljen prije samo tri dana. Tada je meč protiv još jednog španskog giganta Barcelone pratilo 20.041 navijač.

Navijači beogradskog velikana definitivno pomjeraju sve granice kada je košarka u pitanju. Prave zaista čudesnu atmosferu i definitivno im nema ravnih kada se radi o navijanju za košarkaški klub.

Ipak, večeras su 'Grobari' odlučili poslati poruku iz Arene za vođe fudbalske ekipe. Jasno su im poručili - Uprava napolje!

Partizan je večerašnjim trijumfom došao na omjer od 18 pobjeda i 14 poraza. Doigravanje je gotova stvar i vidjet ćemo s kim će se sresti u prvom krugu.

Treba svakako istaći da je večeras u Beogradu odličan meč za Kraljeve odigrao reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Džanan je na parketu u ovom meču proveo 28 minuta. Ubacio je 22 poena, imao je tri asistencije i dva skoka. Pogodio je pet šuteva iz sedam pokušaja.

Pred utakmicu je i Musa hvalio navijače Partizana. Proglasio ih je posebnim, a oni su dokazali da znaju biti nevjerovatni, posebno kada nema nacionalističkih povika.

Top Komentari

makelele
Svaka čast! Svaki glavni grad bivse Juge ima klub koji ima neke rezultate, cak i makedonci sa Skopljem su uspjeli postati prvaci europe u rukometu. Jedino mi bosnjaci nesposobni kreteni nismo u stanju da organiziramo neki sportski kolektiv u Sarajevu koji bi bio ponos Bosne. Kakve smo debilcine nesposobne! Cesto se pitam zasto smo toliki idioti. Imamo x bosnjackih firmi koje prometuju milione maraka, ali nikako da se pokrene nesto, ocito da samo nasi znaju pricati kako vole ovu drzavu, da je vole napravili dosad nesto sto bi sluzilo promociji nase BiH!
5 1
Arnel925
Najjači su nema šta. Ovo nisam do sad vidio na basketu. Samo naprijed
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi