Velike podjele među navijačima

Dok se Milan poigravao sa Napolijem, na tribinama smo gledali neočekivane scene

Samir Mlaćo
Milan je Napoliju sinoć očitao nogometnu lekciju i sigurno će navijači kluba iz Napulja dugo pamtiti sinoćnji meč.

Na terenu je dominirao Milan, a na tribinama smo gledali pomalo nevjerovatne scene. Naime, navijači Napolija su nezadovoljni zbog povećanja cijena ulaznica i pooštravanjem mjera zaštite na stadionu, te su planirali šutnjom ispratiti sinoćnji meč.

Ipak, grupa navijača to nije željela da podrži i naravno došlo je do međusobnog obračuna.

Prvi haos desio se u prvom poluvremenu, a u drugom je desetak navijača odlučilo fizički da se sukobi.

Pojedini navijači su to sve naravno i zabilježili, pa sa stadiona koji nosi ime po legendarnom Diegu Armandu Maradoni dolaze neočekivane scene.

Treba istaći da je dio navijača okrenuo i leđa prvom čovjeku kluba Aureliju De Laurentiisu, dok je drugi dio stao uz njega.

I to je naravno donijelo nerede, te je nekoliko baklji ubačeno u teren. Oni 'obični' navijači koji ne žele podjele su zbog toga i napustili tribine, razočarani, kako stanjem na terenu, tako i na tribinama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli će do titule u Seriji A s obzirom da ima 71 bod, a Lazio je na 55, dok Milan ima 51.

Na sinoćnjem meču u Napulju briljirao je Leao koji je upisao pogodak i asistenciju, dok su se u listu strijelaca upisali i Diaz te Saelemaekers.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.