Šampionu će sutra prirediti pakao: "Ovo je naša obaveza, svi na ulice kada krenu ka stadionu"

"Doček" za Rossonere

Šampionu će sutra prirediti pakao: "Ovo je naša obaveza, svi na ulice kada krenu ka stadionu"

E. Škorić

Grupa najvatrenijih navijača sprema se za veliko slavlje, ali prije svega želi da "odjavi" aktuelnog prvaka zemlje vatrenim dočekom.

Jug Italije je na nogama - Napoli je na pragu titule koju čeka od 1990. godine. Napolitanci nakon 27 kola Serije A drže suvereno prvo mjesto sa čak 19 bodova više u odnosu na Lazio, prvog pratioca na putu prema Scudettu.

Matematički je Napoli blizu da ovjeri titulu, ali vjerovatno je već sada svima jasno da je ovaj tim novi šampion. Sutra će, interesantno, odmjeriti snage sa aktuelnim prvakom Italije, ekipom Milana.

Rossoneri su u očajnoj formi i oni će ostati fokusirani na borbu za Top 4 i novi plasman u Ligu prvaka, a također će im glavni cilj biti plasman u (barem) polufinale Lige prvaka. Upravo s Napolijem sastat
će se u četvrtfinalu, a ako eventualno prođe, onda će se za finale boriti sa Interom ili Benficom.

U Napulju dočekuju Milan sa željom da pokažu ko je trenutno najbolji u svojoj zemlji, a navijači ovog tima u najavi su doslovno najavili pakao gostima sa sjevera Italije.

“Napravićemo pakao milanskim šampionima i uzeti im krunu, skinuti im titulu u našem Napulju. Prije toga, naježiće se od straha, od glave do pete zbog dočeka na koji se moraju spremiti. Ovo je obaveza svih Napolitanaca. Svi na ulice Napulja kada oni budu krenuli ka stadionu!", poruka je najvatrenijih pristalica Napolija.

Oglasi

Tim Luciana Spallettija je favorit s obzirom na sve - stanje na tabeli, trenutnu formu, domaći teren... Pobjeda Milana bi zaista bila veliko iznenađenje, svjesni su toga i navijači Rossonera, čiji tim ove sezone djeluje neprepoznatljivo u Seriji A u odnosu na prošlu kada su postali prvaci.

Tek drugi put u svojoj povijesti, Napoli će se suočiti s Milanom s više od 15 bodova prednosti u odnosu na rivala.

Ova dva tima će se stoga susresti četiri puta ove sezone, a Napoli je već pobijedio 2:1 na San Siru u septembru.

No, Milanova forma je neprepoznatljiva zaista. U posljednjih devet kola Serije A samo je Lecce doživio više poraza od Milana - ukupno pet, dok je samo otpisani Cremonese primio više golova.

Što se tiče sastava, Napoli bez prvog strijelca Victora Osimhena koji je povrijedio aduktor dok je nastupao za Nigeriju, pa bi ga trebao zamijeniti Giovanni Simeone. S druge strane ponovo nedostaje Zlatan Ibrahimović, koji se opet povrijedio.

Budući da je Pierre Kalulu također izvan stroja zbog povrede. Stefano Pioli razmišlja o povratku s četvoricom u odbrani, a takva bi promjena najvjerovatnije dovela do povlačenja kapitena Davidea Calabrije na mjesto desnog beka, dok bi Simon Kjaer mogao zaigrait na poziciji štopera.

Mogući sastavi:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Napoli: Meret; Di Lorenzo, Kim, Rrahmani, Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Simeone, Kvaratskhelia

Milan: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Hernandez; Bennacer, Tonali; Diaz, Krunić, Leao; Giroud

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi