Dok se ultrasi Napolija međusobno mlate, Maldini poput lokalnog šerifa: "Šta hoćeš koji ku*ac?"

Milan je uništio Napoli

Dok se ultrasi Napolija međusobno mlate, Maldini poput lokalnog šerifa: "Šta hoćeš koji ku*ac?"

A. Čaušević

Na stadionu Diego Maradona bilo svega osim zadovoljstva za navijače Napolija. Milan je stigao pod Vezuv i razbio najbolju ekipu lige sa pomalo nevjerovatnih 0:4.

Rossoneri su očitali lekciju Napoliju pred direktni okršaj četvrtfinala Lige prvaka te su svojoj najboljoj utakmici sezone vratili potrebno samopouzdanje nakon niza loših partija.

Ipak, susret na Maradoni nije mogao proći bez nekoliko incidenata. Jedan se dešavao u tunelu, a drugi na tribinama stadiona nazvanog po najvećoj ikoni Napolija.

Tokom poluvremena došlo je verbalnog obračuna između Luciana Spallettija i Paola Maldinija. Čuveni fudbaler Rossonera je žestoko odbrusio treneru.

Spalletti je pitao sudiju zašto je Lobotka dobio žuti karton i tražio objašnjenje, a onda mu je Maldini poput pravog autoriteta poručio:

Oglasi

"Treneru, nervozan si, osvojili ste prvenstvo. Šta hoćeš koji ku*ac?", poručio je Maldini Spallettiju koji se počeo ironično smijati.

Iskusni stručnjak je u objašnjenu poslije utakmice kazao kako je Maldini prema njemu pokazao veliki manjak poštovanja i nije mu dopustio da završi rečenicu.

U međuvremenu je i na tribinama bilo vatreno jer su navijači Napolija nekoliko puta međusobno potukli i to zbog protesta protiv predsjednika Aurelia De Laurentiisa.

Ipak, određene frakcije imaju drugačije mišljenje, to se prvenstveno misli na grupe Ultrasa 1972 i Fedayna zbog čega je i došlo do žestoke makljaže.

De Laurenits je između ostalog odlučio da ulaznice za mečeve budu skuplje dok će navijačima biti i zabranjeno određenih rekviziti poput velikih zastava.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ultrasi su međusobno tukli, palili su se baklje u hodnicima, bilo je poprilično žestoko i oči su češće bile usmjeren prema Curvi B nego prema samom dešavanju na terenu.

Inače, još prije početka utakmice ultrasi Napolija su na ulicama održali dvosatni protest. Ostaje da se vidi da li će isti uroditi plodom.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi