Lazio je večerašnjom pobjedom udaljio velikog rivala od plasmana u Ligu prvaka naredne sezone (Foto: EPA)

Lazio slavio

Juventus ne izgleda kao tim koji će igrati Ligu prvaka - Slatka osveta Sarrija na Olimpicu

Midhat Šljivak

Lazio je u derbiju 29. kola italijanske Serije A na Olimpicu savladao torinski Juventus rezultatom 2:1. Ovom pobjedom tim Maurizija Sarrija učvrstio je drugo mjesto na tabeli Serije A, a Juventus je njihov nekadašnji trener udaljio od elitnog takmičenja.

Lazio i Juventus odigrali su dosta žestok meč na Olimpicu. Viđeno je dosta uzbuđenja, a na kraju je domaći tim slavio pobjedu od 2:1.

Nije se moglo previše vidjeti u uvodnim minutama meča na Olimpicu, a prve ozbiljne šanse imali su igrači Lazija. Ciro Immobile je u dva navrata pokušao ugroziti gol Stare dame, ali nije uspio.

Završnica prvog poluvremena donosi dosta uzbuđenja i dva gola - po jedan na obje strane, a do prednosti su prvi stigli domaći fudbaleri.

Sergej Milinković-Savić je u 39. minuti meča iskoristio ubačaj Zaccagnija i postiže pogodak za 1:0.

Samo tri minute kasnije Juventus je izjednačio. Nakon kornera Adrien Rabiot koristi šansu i postiže pogodak za 1:1, što je bio rezultat nakon prvog poluvremena.

Nakon osam minuta igre u nastavku meča Lazio dolazi do novog vodstva. Fenomenalnu akciju i asistenciju petom u pogodak pretvara Zaccagni za 2:1.

Potom je Dušan Vlahović umalo stigao do gola. Međutim, srbijanski fudbaler je van forme i to se itekako osjeti u napadačkoj igri Stare dame.

Pokušavali su Bianconeri do kraja da dođu barem do jednog boda. Krirali su određene šanse, ali do izjednačenja nisu mogli i ostalo je 2:1 za Nebeskoplave.

Lazio je ovom pobjedom došao do 58. boda i čvrsto rimski tim drži drugu poziciju na tabeli iza Napolija.

S druge strane Juventus je na 44 boda. Treba svakako napomenuti da je torinskom timu zbog finansijskih malverzacija oduzeto 15 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Seria A, 29. kolo:

Lazio - Juventus 2:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.