Sergej Milinković-Savić Laziju kaže definitivno zbogom, presudio je poziv velikana
U Laziju je od 2015. godine i nakon skoro osam godina došlo je vrijeme da spakuje kofere i napsuti Rim, ali ne ide daleko

Na ljeto ima novi klub?

Sergej Milinković-Savić Laziju kaže definitivno zbogom, presudio je poziv velikana

Edmir Škorić, foto: EPA

Godinama unazad se srbijanski reprezentativac povezivao sa velikim klubovima, ali unatoč svemu ostajao vjeran Laziju. Međutim, sada je očigledno došlo vrijeme za rastanak.

Milinković-Savić je ključna figra u timu Lazija te igrač na kojem rimski klub može i najviše da zaradi. Odolijevali su ranije napadima Arsenala, Manchester Uniteda, Intera, Liverpoola, Milana, ali čini se da je najzad došlo vrijeme da SMS napravi novi korak u svojoj karijeri.

Prema pisanju novinara koji prate Milan, Paolo Maldini je nazvao Mateja Kežmana, zastupnika igrača, te su u toku pregovori da nogometaš na ljeto dođe na San Siro.

Milanu trebaju igrači svjetske klase, naročito u sponi veze i napada, a direktori slavnog tima sa San Sira smatraju da je to upravo reprezentativac Srbije.

Sergejev ugovor s ekipom Lazija ističe 2024. godine i procenjuje se da će ovog ljeta biti neophodno izdvojiti 40 miliona eura za njegovo obeštećenje.

U određenim podcastima koje vode eksperti za dešavanja u Milanu upravo se govori o dolasku Milinković-Savića na ljeto u redove Rossonera, iako naravno ne bi bio ni prvi, a ni zadnji igrač koji je bio blizu Milana, pa na kraju završio u nekom drugom klubu.

Oglasi

Vrijednost igrača bila je nekoć i 100 miliona eura, ali kako će ući u posljednju godinu ugovora, Milan ima priliku da ga kupi po pristupačnoj i korektnoj cijeni.

192 cm visoki veznjak (28) u Lazio je još 2015. godine došao iz Genka, a ranije u Srbiji igrao za matični klub Vojvodinu.

Ove sezone je odigrao ukupno 37 utakmica u svim takmičenjima i pritom postigao sedam golova uz osam asistencija, a navijači Lazija ipak se nadaju da se neće dogoditi da on na ljeto ode.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, strah je opravdan, jedan je od glavnih igrača, a Lazio je jako blizu da konačno zaigra u Ligi prvaka. Rimski klub je trenutno drugi na tabeli sa 55 bodova i ima pet više od Rome koja je peta.

Dakle, nebesko-plavi 10 kola prije kraja u jako dobroj poziciji da se na kraju nađu u elitnom takmičenju, dok su ove sezone razočarali, ispali iz Evropske u Konferencijsku ligu, a onda ih izbacio i AZ Alkmaar, pa su ostali bez učešća u Evropi.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi