Juventus je saznao kaznu za rasističke povike navijača prema Lukakuu: Mnogi su u čudu...

Može se reći da su odlično prošli

Juventus je saznao kaznu za rasističke povike navijača prema Lukakuu: Mnogi su u čudu...

Samir Mlaćo
Ružne scene obilježile su duel Juventusa i Rome prije dva dana. Na meti navijača Juventusa bio je Romelu Lukaku koji je vrijeđan na rasnoj osnovi.

Dobio je Lukaku nakon pogotka i drugi žuti karton, odnosno crveni, a sada je kaznu saznao i Juventus.

Mnogi će reći preblagu, jer na ovaj način 'navijačima' se daje samo dodatna podrška da ovakve i slične stvari ponavljaju.

Naime, za naredni meč u Seriji biće zatvoren donji prsten južne tribine.

Navijači koji su se nalazi na tom dijelu uputili su pogrdne riječi i i povike koji upućuju nad diskriminaciju nad igračem Intera Romeloum Lukakom“, stoji u saopštenju italijanskog saveza.

Lukaku je dobio brojnu podršku, što je sasvim očekivano.

Oglasi

Nakon Kyliana Mbappea, Viniciusa, Kevina de Bruynea i drugih, oglasio se i fudbaler Juventusa i reprezentativac Poljske, Arkadiusz Milik, koji je odigrao dvadesetak minuta u utorak.

"Rezultat nije bio onakav kakvom smo se nadali, ali imamo priliku i vrijeme osvojiti Coppa Italiju. Lijepe i intenzivne utakmice poput ove trebaju uvijek završiti pozitivnom porukom. Nikada ne treba biti kontroverze ili drugih oblika diskriminacije.

Nikada. Imamo odgovornost i uvijek smo primjer za one koji nas gledaju s tribina i od kuće . Forza Juve", napisao je napadač poljske reprezentacije na Instagramu.

Romelu Lukaku za sada ostaje suspendovan za sljedeću kup utakmicu nakon što je dobio crveni karton. No, u Italiji se vodi rasprava treba li igraču ukinuti kaznu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Revanš u Milanu na rasporedu je 26. aprila, a do tada bi rukovodstvo lige i kupa trebalo donijeti odluku. Ipak, La Gazetta dello Sport izvijestio je kako posmatrač utakmice vjeruje da su svi kartoni na utakmici pravedno dodijeljeni.

Podsjetimo, Inter brani trofej u ovom takmičenju, a prošle sezone osvojio ga je upravo pobjedom protiv Juventusa u finalu.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

domy
Igrali su protiv Intera, a ne Rome, kako stoji u podnaslovu.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi