Hit izjava Josea Mourinha o kojoj bruji Italija - Ovog se može samo on sjetiti
Jose Mourinho koristi svaku šansu da prozove tim iz Torina i to je učinio i večeras (Foto. EPA)

Posebni u svom stilu

Hit izjava Josea Mourinha o kojoj bruji Italija - Ovog se može samo on sjetiti

Midhat Šljivak

Roma je u 29. kolu italijanske Serije A savladala na gostovanju Torino s 1:0. Jedini pogodak postigao je Pulo Dyala s bijele tačke, a nakon meča Italija bruji o nevjerovatnoj izjavi Josea Mourinha u kojoj je prozvao ekipu Juventusa.

Roma pod vodstvom Josea Mourinha igra dosta dobro. Vučica je nakon pobjede nad Torinom od 1:0 došla na treće mjesto i na dobrom su putu da ostvare plasman u Ligu prvaka.

Nakon utakmice i pobjede Jose Mourinho je imao hit izjavu. Nije baš siguran da je njegov tim treći na tabeli.

"Treći smo na tabeli? Jeste li sigurni da Juventus nema 59 poena? Ipak smo u Italiji", poručio je Jose Mourinho i prozvao je Staru damu aludirajući na njihovih 15 oduzetih bodova od strane Serie A.

O večerašnjem duelu i minimalnoj pobjedi nad Torinom Posebni je rekao.

"Utakmice se dobijaju ako postigneš jedan gol više od protivnika. Nema razlike je li to pobjeda od 1:0 ili 5:4. Ko postigne gol više, pobjeđuje", rekao je Jose Mourinho i zaključio je.

Oglasi

"Cilj ostaje isti - što više pobjeđivati, koristiti raspoloživi kvalitet i pokušati skriti slabosti", rekao je trener Rome.

Za sada tabela kaže da je Roma iza Napolija i Rome s 53 osvojena boda. Juventus će ih preteći ako im liga vrati oduzete bodove.

Iza Rome je velika gužva u borbi za Ligu prvaka. Milan ima 52, Inter 51, a Atalanta 48 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rimski klub u narednom kolu na svom Olimpicu čeka ekipu Udinesea i to će biti dobra prilika da nastavi seriju dobrih rezultata.

Mourinho je već itekako zadužio navijače Rome. Oni mu pružaju veliku podršku i vidjet ćemo šta će ove sezone napraviti s klubom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi