Jedan od najboljih na svijetu prolazi kroz tešku situaciju

Sinoć nikom nije bilo kao njemu: Izašao je sam na centar Etihada i po kiši gledao u jednu tačku

Admin Čaušević

Bayern je u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka doživio potpuni fijasko nakon što je na Etihadu od Manchester Cityja poražen sa visokih 3:0. Ponašanje jednog igrača privuklo je veliku pažnju. 

Thomas Tuchel se nije proslavio u debiju u Ligi prvaka na klupi Bavaraca. Iako su bili ravnopravni na kraju su Bavarci teško poraženi i plasman među četiri najbolje ekipe djeluje kao nemoguća misija.

Jednom igraču je sinoć itekako bilo teško i mnogi se pitaju šta mu prolazi kroz glavu u posljednje vrijeme jer se vrlo često osjeća usamljenim.

Naime, prije utakmice po žestokom pljusku dok su se punile tribine stadiona Joao Cancelo je izašao na teren, "ukipio" se na mjestu i neko vrijeme gledao u jednu tačku.

Možda je to i najbolji pokazatelj kriz kroz koju prolazi sigurno jedan od najboljih bekova svijeta. Sve se dešava veće nekoliko mjeseci.

Prvo je u januari iznenađujuće napustio Manchester City i to zbog nesuglasica sa Pepom Guardiolom, ali ni u Minhenu nije pronašao svoj mir.

Često je viđen odvojeno od ekipe, kako tokom treninga, tako i tokom proslava pobjeda. Dok ne i ne igra redovno. Sve to je očigledno utjecalo na njegovo psihičko stanje.

Cancelo je inače član Manchester Cityja, ali je svejedno imao pravo nastupa za Bayern u Ligi prvaka. Priliku za igru na Etihadu je dobio u posljednjih 10-ak minuta.

Otkup njegovog ugovora iznosi 70 miliona eura, teško je vjerovati da će Bayern dati toliki novac za Portugalca bez obzira što se radi o igraču svjetske klase.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U Bayernu igra toplo-hladno pošto je uglavnom na klupi i rijetko kada je starter. Tako je bilo kod Juliana Nagelsmanna, a ništa se nije promijenilo ni kod Thomasa Tuchela, pogotovo u glavnim utakmicama.

S obzirom da je u prvom dijelu sezone upisao šest nastupa u grupnoj fazi Lige prvaka za City u slučaju da Građani postanu prvaci Evrope medalju će dobiti i Cancelo. Bila bi to najbolja moguća utjeha za tešku sezonu kroz koju prolazi...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.