Upamecano na udaru svjetskih medija: Ili je već potpisao za Manchester City ili je daltonista

Nakon partije koju je pružio sinoć

Upamecano na udaru svjetskih medija: Ili je već potpisao za Manchester City ili je daltonista

Esmer Oštraković

Veliki korak prema polufinalu Lige prvaka napravila je ekipa Manchester Cityja koja je sa 3:0 ostvarila pobjedu protiv Bayerna na Etihadu.

Golove u pobjedi domaće ekipe postigli su Rodri u 27., Bernardo Silva u 70. i Erling Haaland u 76. minuti, ali osim tri postignuta gola imao je Manchester City još nekoliko sjajnih prilika.

Dobar dio utakmice Bayern je bio sasvim ravnopravan protivnik i stvarao je prilike, ali nisu uspjeli postići gol.

Porazu svoje ekipe žestoko je kumovao Dayot Upamecano koji je odigrao katastrofalnu utakmicu, te je više bio od pomoći protivničkoj ekipi.

Posebno se tu misli na drugo poluvrijeme u kojem je bio izravni krivac za dva gola koja je postigao Manchester City.

Osim toga Upamecano je napravio još nekoliko grešaka koje su vodile do prilika za Manchester City, ali nisu bile iskorištene.

Oglasi

"Bio je jedan od najboljih igrača Bayerna u posljednje vrijeme, ali ovo što je jučer odigrao protiv Manchester Cityja bila je noćna mora, posebno u drugom poluvremenu", objavio je L'Equipe.

Osim francuskih, prozvali su ga i španski mediji, tačnije Mundo Deportivo.

"Potpisao je za Manchester City. Radio je nevjerovatne greške, nevjerovatno je ovo što je igrao. Ako ste gledali kako igra pomislili ste da je daltonist jer ne razlikuje za koga igra. Mislio je da nosi plavi, a ne crveni dres", objavio je Mundo Deportivo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Francuski RMC Sport naveo je da je Upamecano uradio neke neoprostive greške, dok su engleski mediji istakli da je ležerno driblao iz odbrane.

Upravo zbog toga je Grealish uspio da mu uzme loptu i započne akciju za drugi gol.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Momak nije dobar , al neka ga u bayernu dobro dođe hahahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi