Cancelu nije bitno da li će Bayern ili City osvojiti Ligu prvaka jer za njega je ishod isti

Portugalac u zanimljivoj situaciji

Cancelu nije bitno da li će Bayern ili City osvojiti Ligu prvaka jer za njega je ishod isti

Endin Čaušević

Joao Cancelo vratio se sinoć na Etihad nakon samo nekoliko mjeseci otkako je iz Manchester Cityja otišao na posudbu u Bayern. Navijači Cityja dočekali su ga zvižducima, a na kraju je Bayern ubjedljivo poražen sa 3:0.

U januaru su svi bili iznenađeni odlukom da Cancelo napusti Manchester City jer je u prethodnim sezonama on bio jedan od ponajboljih igrača ovog tima. No, nakon što je izgubio minutažu u klubu poslije Mundijala u Kataru sve se promijenilo.

Cancelo je nezadovoljstvo zbog male minutaže iskazao Pepu Guardioli kojem se to nije svidjelo, a na kraju je Portugalac neočekivano otišao u Bayern na posudbu.

Međutim, sigurno je da ni sam Cancelo nije ni slutio da će se tako brzo vratiti na Etihad. Portugalac je igrao sinoć u teškom porazu Bayerna, ali šansu je dobio tek u finišu ove utakmice.

No, Cancelo je shvatio da kod navijača Cityja više nema status kao prije jer su ga oni žestoko izviždali kada je ušao na terenu i za njega je to očito jasna poruka da se na ljeto ne treba vraćati u engleski klub.

Ipak, i u slučaju da Bayern ispadne u četvrtfinalu Lige prvaka za Cancela nije izgubljena nada da bi na kraju sezone mogao da dođe do medalje osvajača ovog takmičenja.

Oglasi

Naime, u slučaju da ove sezone Bayern ili Manchester City osvoje Ligu prvaka portugalski reprezentativac će biti među osvajačima medalje jer je ove sezone u ovom takmičenju nastupao za oba ova kluba.

U slučaju da City osvoji Ligu prvaka Cancelo bi mogao da dođe do medalje jer je igrao u grupnoj fazi ove sezone za Građane, ali ta odluka na kraju će biti na čelnicima kluba.

City bi u tom slučaju odlučio da li će Cancelo dobiti medalju ili ne jer tako je UEFA odlučila, ali u takvim slučajevima klubovi su uvijek odlučivali da medalja ide igraču iako je on napustio klub, no dao je određeni doprinos u osvajanju tog trofeja.

Tako da bi se moglo desiti da Cancelo dobije medalju u slučaju da City osvoji na kraju Ligu prvaka iako je u januaru napustio klub.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Cancelo je i dalje igrač Cityja, ali čini se da od povratka na Etihad na ljeto neće biti ništa jer se odavno špekuliše da će Bayern na ljeto sigurno otkupiti njegov ugovor za 70 miliona eura.

Ipak, treba znati da bi se ta odluka mogla promijeniti jer Cancelo nije ni u Bayernu previše zadovoljan minutažom koju ima. Također, špekuliše se da bi u slučaju da Bavarci odustanu od njega Cancelo mogao na kraju da završi u Barceloni ili Real Madridu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi