Sadio Mane izvršio je fizički napad na saigrača Leroya Sanea nakon utakmice i poraza od Manchester Citjya

Očekuje se njegov odlazak iz kluba kao primjer drugima

Leroy Sane mudro skrivao povrede, ali više ništa ne može spasiti Manea - Kraj za Senegalca!

Midhat Šljivak

Sadio Mane udario je u svlačionici Bayerna saigrača Leroya Sanea nakon utakmice i poraza od Manchester Cityja. Maneu su zasmetale određene riječi koje mu je Sane uputio na terenu i odlučio je udariti saigrača u lice. Njemački reprezentativac se krio od novinara po povratku u Minhen i sakrio je povredu usne koju je zadobio, a Mane bi po svemu sudeći već nakon samo jedne sezone mogao napustiti klub.

Sadio Mane napravio je pravi skandal u svlačionici Bayerna. Senegalski napadač udario je saigrača Leroya Sanea i nanio mu je povredu na usni.

Navodno, Maneu je zasmetalo to što mu je saigrač prigovorio za određene stvari nakon utakmice. Odlučio je reagovati i napravio je nešto što je nepojmljivo za klub kao što je Bayern.

Prema Bildu, okidač za napad desio se u 83. minuti utakmice. Mane je ušao u prostor umjesto da primi loptu i to je zasmetalo Saneu. Odlučio mu je prigovoriti i nastala je rasprava na terenu.

Nije njemački reprezentativac očekivao ni u najluđim snovima da će ga Mane napasti u svlačionici. Senegalac je poznat kao miran i povučen čovjek, a još je i mjesec ramazan u kojem muslimani imaju mnogo više mira.

Međutim, napadač bavarskog velikana je eksplodirao i došlo je do napada u svlačionici.

Mane je udario Sanea u glavu. Njegova usna je pukla i natečena je i nju je upravo njemački reprezentativac skrivao po povratku u Minhen.

Očigledno da Leroy nije želio da se vidi povreda koju je dobio. Kamuflirao se po povratku kući, no ubrzo je skandal izašao u javnost.

Leroy Sane je skrivao usnu po povratku u Minhen (Foto: Screenshot)

Sadio Mane će biti kažnjen od strane kluba. Najavljuje se veoma brza reakcija rukovodstva Bayerna i vrlo je moguće da je Mane završio s klubom.

"Bayern ne može prihvatiti ovakvo ponašanje. Bit će kazne i klub mora postativi primjer za druge. Tuchel je trener s kojim se ovakve strane ne smiju dešavati. Ne vjerujem da će Sadio Mane ostati u Bayern u naredne sezone", napisao je novinar Bilda Florian Plettenberg i dodaje:

"Saigrači su šokirani. Mnogi od njih ne očekuju da dugo još ostane u klubu. Raspravlja se o kaznama. Moguća je suspenzija, novčana kazna, pa i raskid ugovora".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mane je navodno ranije imao i verbalne, te umalo fizičke obračune s bivšim trenerom Julianom Nagelsmannom koji je na kraju otpušten.

Nevjerovatno je ovakvo ponašanje Senegalca koji je ove sezone došao u Bayern za kojeg je ove sezone u 32 odigrane utakmice ostvario učinak od 11 golova i pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.