Bayernov tim doživio pravu dramu na povratku u Minhen

Jedan od članova tima postao je heroj

Bayernov tim doživio pravu dramu na povratku u Minhen

Haris Zilić

Bayern Munchen je imao tešku noć u Ligi prvaka. Bavarci su poraženi u prvoj utakmici četvrtine finala rezultatom 3:0 od Manchester Citya i možemo slobodno reći da im treba čudo u revanšu u Minhenu kako bi izborili plasman u polufinale.

Ekipa je jutros krenula nazad u Minhen, ali i na aerodromu ih je dočekala drama.

Jednom od putnika je pozlilo, a u pomoć je pritekao doktor Bayerna Roland Schmidt.

Doktor bavarskog tima je pomogao nesretnom putniku i upravo njegovom pravovremenom reakcijom spašen je život.

Zbog ove siituacije let fudbalera Bayerna kasnio je sat vremena.

Oglasi

Pomenutog putnika kola hitne pomoći prevezla su u obiljižnju bolnicu, a i medicinski tim koji je stigao izjavio je da nije bilo Schmidtove reakcije i pribranosti vjerovatno bi se desio najgori mogući scenarij.

Inače doktor Roland Schmidt je dugi niz godina u sportu kao medicinsko osoblje.

Pored Bayerna radio je u još nekim njemačkim sportskim kolektivima, a u timu Bayerna na poziciji doktora je od 2017. godine.

Igrači imaju puno povjerenje u njega i mnogi ga smatraju da jednog od najboljih stručnjaka u Njemačkoj u svojoj oblasti.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Pored Bayerna, doktor je i na jednoj poliklinici u Minhenu.

Ne voli puno da bude u javnosti, ali današnjim potezom je pokpuio svoje minute slave, ako to nisu mogli igrači Bayerna koji su sinoć odigrali veoma loše na Etihadu.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi