Ni Kane ni Osimhen: Bayern je našao napadača od 100 miliona, Salihamidžić je već dobio poruku!

Bavarcima treba vrhunski napadač

Ni Kane ni Osimhen: Bayern je našao napadača od 100 miliona, Salihamidžić je već dobio poruku!

A. Čaušević

Bayernu je prijeko potreban napadač svjetske klase, pokazala je to i utakmica četvrtfinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja. Eric Choupo-Moting jeste koristan, ali svakako nije nivo Roberta Lewandwskog. 


Već mjesecima se Bayern povezuje sa dovođenjem novog napadača. Harry Kane je meta već mjesecima, dok je posljednjih sedmica opasno u igri i Victor Osimhen. Ipak, kako stvari stoje niti Englez, niti Nigerijac neće put Allianz Arene.

Ako je vjerovati pisanju pojedinih medija u Njemačkoj novi napadač Bayerna od naredne sezone bit će Randal Kolo Muani, golgeter Eintrachta koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi.

Ovaj 24-godišnjak je na cifri od 19 golova i 14 asistencija ove sezone u svim takmičenjima, a posebno je impresivan u mečevima DFB Pokala.

Sky Sport u Njemačkoj izvještava da je Kolo Muani ozbiljna tema u Minhenu i to iz razloga što već poznaje Bundesligu i brzo bi se uklopio u novu sredinu i to zahvaljujući određenim francuskim igračima koji su već u Bayernu.

Navodno je sportski direktor Frankfurta Markus Kresche već informisao Hasana Salihamidžića da će Kolo Muani koštati 100 miliona eura i to bez bonusa.

Oglasi

Svjesni su u Minhenu da im treba vrhunski napadač i to na duže staze. Neće ni štediti novac pošto su bili spremni izdvojiti ogroman novac na Haalanda.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cn_6EzCLb27/?hl=en[/instagram]

Salihamidžić je bio spremio 250 miliona eura, odnosno 75 miliona za Borussiju Dortmunt te petogodišnji ugovor vrijedan 35 miliona po sezoni. Ipak, Norvežanin je izabrao Građane.

Prošlost je pokazala da je Bayern uglavnom pogađao sa pojačanjima iz Bundeslige, dok se ona iz ostalih Liga petice i ne bi snašla baš najbolje kao što je slučaj sa Sadiom Maneom.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Upravo iz tog razloga Kolo Muani ima prednostu odnosu na Kanea koji već godinama dominira u Premiershipu te Osimhen koji je ove takmičarske godine briljantan u Seriji A kao član Napolija.

Ove sezone jedini pravi napadač u Bayernu je Choupo-Moting, a svako odsustvo Kamerunca bi se značajno osjetilo kao što je to bio slučaj i protiv Manchester Cityja.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Chelsea1
I onda mutanti kazu da Enzo ne vrjedi 120 hahah e moja djeco jos vi trebate jesti kruha
2 3
Adrian
Ovaj ako vrijedi 100 miliona yebeš takav fudbal.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti