Rossoneri su večeras dočekali ekipu Napolija i pokazali su da se s pravom mogu nadati prolazi u polufinale iako su bili autsajder pred ovaj meč (Foto: EPA)

AC Milan slavio minimalno

Rossoneri imaju uspješan recept za Napoli

Midhat Šljivak

AC Milan je u prvom duelu četvrtrfinala Lige prvaka na San Siru savladao Napoli s 1:0. Jedini pogodak postigao je Ismael Bennacer u 40. minuti susreta.

Milan je u italijanskom derbiju u četvrtfinalu Lige prvaka dočekao ekipu Napolija i stekao je gol prednostu pred revanš koji se igra naredne sedmice.

Napoli odlično ulazi u meč i već u prvom napadu Khvicha Kvaratskhelia stvara problem domaćem timu, ali u posljednjem trenutku lopta se izbacuje iz gola.

Potom je Di Lorenzo imao dva dobra pokušaja, a zatim i Piotr Zelinski s distance, ali Mike Maignan je odlično branio i nije gostima dozvolio da dođu do prednosti.

Rossoneri se potom bude. Konačno su i oni uspjeli kreirati ozbiljan napad u 25. minuti, ali Rafael Leao nije uspio završiti akciju.

U 40. minuti Milan dolazi do gola. Odličnu akciju domaćeg tima završava Ismael Bennacer i dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Mogao je Milan na odmor i s dva gola prednosti. U nadoknadi prvog dijela nakon kornera Simon Kjaer pogađa prečku i Napoli može biti sretan što nije u većem minusu nakon prvog dijela.

Napoli odlično ulazi i u nastavak. Maignan u 50. minuti uz pomoć okvira gola spašava nakon udarca Elmasa, a zatim i nakon kornera ponovo zaustavlja i Di Lorenza.

Di Lorenzo prijeti i dvije minute kasnije. Došao je u novu šansu, gol sprječava Kjaer.

Nemoćno je Napoli izgledao u određenim trenucima, a u 74. minuti je velika nervoza donijela drugi žuti karton za Anguissu i raniji put pod tuš.

Rossoneri međutim nisu iskoristili prednost igrača više. Imali su nekoliko pokušaja prema golu gostiju iz Napulja, no na kraju se rezultat nije mijenjao.

Imali su i gosti dobru šansu preko Di Lorenza. Ostalo je 1:0 i Milan slavi pobjedu.

Revanš se na stadionu 'Diego Maradona' igra se 18. aprila, a Rossoneri imaju pozitivno iskustvo iz prethodnog gostovanja od prije 10-ak dana kada su na tom stadionu slavili pobjedu od 4:0.

Rade Krunić je u večerašnjem meču proveo svih 90 minuta na terenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale:

AC Milan - Napoli 1:0 (Bennacer 40')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.