Bio je najskuplji nogometaš na svijetu, ali jedan poziv ljubavnice promijenio je sve

Bivši igrač Milana

Bio je najskuplji nogometaš na svijetu, ali jedan poziv ljubavnice promijenio je sve

Edmir Škorić

Sada već davne 1992. godine bio je protagonist najskupljeg transfera u nogometu do tada, a godinu dana kasnije doživio je nesreću zbog koje više nikada nije bio isti.

Bila je 1992. godina kada je Gianluigi Lentini prešao u Milan iz Torina za oko 14 miliona eura. Bio je to transfer rekord u tadašnjem nogometu.

Italijanski veznjak u karijeri nije osvojio nijednu individualnu nagradu, ali je s milanskim klubom osvojio tri italijanska prvenstva, tri Superkupa i Ligu prvaka.

Kao igrač Torina je 1992. godine igrao protiv Real Madrida u polufinalu tadašnjeg Kup UEFA. Upravo je na tim mečevima skrenuo pažnju Milana, koji ga je doveo u svoj Dream Team u kojem su već bili Marco van Basten, Ruud Gullit, Zvonimir Boban, Pierre Papin i Dejan Savićević.

Lentini se već kao igrač milanskog kluba upustio u aferu s Ritom Bonaccorso, tada ženom još jedne italijanske nogometne zvijezde - Salvatorea Schillacija, koji je igrao za Juventus i Inter. U avgustu 1993. Lentini je svojim Porscheom otišao u Torino na susret s Bonaccorsom, koja ga je nazvala sa željom da se ponovo, naravno tajno, vide. Lentini nije dvaput razmislio, odmah se zaputio prema njoj.

Oglasi

Na putu do glavnog grada Pijemonta Lentinijevu je pukla guma na automobilu, pa je otišao do vulkanizera da postavi novu. Nažalost, nova guma nije bila namijenjena niti spremna za velike brzine.

Nogometaš je u nekom trenutku izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u kanal pored puta, ali imao je veliku sreću što su ga izvukli na vrijeme prije nego što je automobil eksplodirao.

Uslijed nesreće zadobio je nekoliko prijeloma te je dva dana proveo u medicinski induciranoj komi. Uostalom, nije se sjećao cijelog događaja i imao je problema s vidom i vrtoglavicom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čak je izgubio i "čaroliju" u nogama i više nikada ne biti isti nogometaš kao prije zlosretnog odlaska prema ludoj ljubavi.

Lentini je igrao za Milan do 1996., a potom je nekoliko puta igrao u raznim italijanskim klubovima. Odigrao je i 13 utakmica za reprezentaciju.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi