Napoli u problemima pred gostovanje na San Siru
FOTO: EPA

Očekuje ih prvi duel četvrtfinala Lige prvaka

Napoli u problemima pred gostovanje na San Siru

H. Zilić

Napoli ove sezone igra sjajno. U Seriji A su veoma blizu Scudetta, dok su u Ligi prvaka dogurali do četvrtine finala i sutra ih očekuje prvi duel u ovoj fazi takmičenja.

Napolitanci će gostovati ekipi Milana i očekuje se sigurno zanimljiv dvomeč dva italijanska kluba.

Tim sa juga nije napravio lijepu uvertiru za ovaj meč jer je nedavno u prvenstvu Milan slavio na stadionu "Diego Maradona" sa visokih 4:0.

Naravno, sutra će priča biti potpuno drugačija, ulog je ogroman, plasman u polufinale Lige prvaka.

Za Napolitance bi to bila još jedna ogromna nagrada za sezonu iz snova, dok bi se Milan nakon dugo godina pauze plasirao u samo završnicu.

Trenutni lider Serije A sa problemima dočekuje sutrašnji susret.

Oglasi

Jedan od najboljih igrača Napolija nigerijski napadač Victor Osimhen propušta dvoboj na San Siru.

Kako izvještava "Tutonapoli" specijalizirani mediji za praćenje dešavanja u Napoliju, Osimhen je danas napustio kamp i nije krenuo s ekipom u Milano.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Razlog je povreda nigerijskog napadača i u Napoliju ne žele ništa da rizikuju.

Pokušat će maksimalno spremiti Osimhena za revanš na svom stadionu, a i teško da će im puno trebati u finišu Serije A, gdje bi u narednim kolima trebali i matematički osigurati titulu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi