Sigurno će ga dočekati paklena dobrodošlica

Theo Hernandez je večeras napravio stvar zbog koje mu je bolje da ne ide u Napulj!

Admin Čaušević

Milan je dobio prvo poluvrijeme četvrtfinala Lige prvaka protiv Napolija. Na San Siru je bilo 1:0, a jedini gol na meču postigao je Ismael Bennacer u finišu prvog poluvremena. Ipak, potez Thea Hernandeza je izazvao također ogromnu pažnju.

Za većinu igrača koji su nastupili na San Siru ovo je najveći ulog u dosadašnjoj karijeri kada je u pitanju Liga prvaka pa ne čudi zašto je atmosfera bila poprilično naelektrisana.

Igrači oba tima su silno željeli doći do trijumfa, a na kraju su više sreće i znanja imali Rossoneri koji su ostvarili minimalan, ali zlata vrijedan trijumf.

Cijeli meč za domaće na dobrom nivou odigrao je Theo Hernandez koji je u finišu prvog poluvremena imao incident sa Hirvingom Lozanom.

Nakon što je osvojio jednu loptu Hernadez je su lice unio Meksikancu i proslavio sve kao da je postigao gol.

Tada je došlo do naguravanja, ali sve se brzo smirilo i završilo se bez javnih opomena.

Ipak, nema sumnje da će Hernandez zbog ovoga poteza biti pakleno dočekan na stadionu Diego Maradona u utorak 18. aprila kada se igra revanš.

Navijači Napolija su sve osim gostoprimljivi domaćini, uvijek su spremni za osvetu i zasigurno će za francuskog lijevog beka imati poseban doček.

Nakon večerašnje pobjede te nedavnog trijumfa u Seriji A Milan sigurno sada djeluje kao favori za plasman u polufinale, međutim još uvijek ništa nije gotovo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U revanš susretu za Napoli bi trebao igrati Victor Osimhen i sa Nigerijcem u napadu Partenopei su sigurno drugačija ekipa.

Međutim, Milan ima prednost kao i iskustvo na svojoj strani. Ipak, jedno je sigurno - na Diegu Maradoni Rossonere čeka paklena atmosfera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.