Rossoneri imaju uspješan recept za Napoli
Rossoneri su večeras dočekali ekipu Napolija i pokazali su da se s pravom mogu nadati prolazi u polufinale iako su bili autsajder pred ovaj meč (Foto: EPA)

AC Milan slavio minimalno

Rossoneri imaju uspješan recept za Napoli

M. Šljivak

AC Milan je u prvom duelu četvrtrfinala Lige prvaka na San Siru savladao Napoli s 1:0. Jedini pogodak postigao je Ismael Bennacer u 40. minuti susreta.

Milan je u italijanskom derbiju u četvrtfinalu Lige prvaka dočekao ekipu Napolija i stekao je gol prednostu pred revanš koji se igra naredne sedmice.

Napoli odlično ulazi u meč i već u prvom napadu Khvicha Kvaratskhelia stvara problem domaćem timu, ali u posljednjem trenutku lopta se izbacuje iz gola.

Potom je Di Lorenzo imao dva dobra pokušaja, a zatim i Piotr Zelinski s distance, ali Mike Maignan je odlično branio i nije gostima dozvolio da dođu do prednosti.

Rossoneri se potom bude. Konačno su i oni uspjeli kreirati ozbiljan napad u 25. minuti, ali Rafael Leao nije uspio završiti akciju.

U 40. minuti Milan dolazi do gola. Odličnu akciju domaćeg tima završava Ismael Bennacer i dovodi svoj tim u prednost od 1:0.

Oglasi

Mogao je Milan na odmor i s dva gola prednosti. U nadoknadi prvog dijela nakon kornera Simon Kjaer pogađa prečku i Napoli može biti sretan što nije u većem minusu nakon prvog dijela.

Napoli odlično ulazi i u nastavak. Maignan u 50. minuti uz pomoć okvira gola spašava nakon udarca Elmasa, a zatim i nakon kornera ponovo zaustavlja i Di Lorenza.

Di Lorenzo prijeti i dvije minute kasnije. Došao je u novu šansu, gol sprječava Kjaer.

Nemoćno je Napoli izgledao u određenim trenucima, a u 74. minuti je velika nervoza donijela drugi žuti karton za Anguissu i raniji put pod tuš.

Rossoneri međutim nisu iskoristili prednost igrača više. Imali su nekoliko pokušaja prema golu gostiju iz Napulja, no na kraju se rezultat nije mijenjao.

Oglasi

Imali su i gosti dobru šansu preko Di Lorenza. Ostalo je 1:0 i Milan slavi pobjedu.

Revanš se na stadionu 'Diego Maradona' igra se 18. aprila, a Rossoneri imaju pozitivno iskustvo iz prethodnog gostovanja od prije 10-ak dana kada su na tom stadionu slavili pobjedu od 4:0.

Rade Krunić je u večerašnjem meču proveo svih 90 minuta na terenu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, četvrtfinale:

AC Milan - Napoli 1:0 (Bennacer 40')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

AcMilan_rosoneriBosna
Dobra utakmica teška napeta napoli s od osimenom će biti drugačija ekipa puno više opasna ali bez kima u odbrani ostavi će dosta prostore za naše kontre idemo u polufinale pametno odigrati nikao se ne pokušati braniti pod svaku cijenu FORZA MILAN
4 0
konjnakvadrat
Krunic jako dobar
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi