Mogla je to biti i ubjedljivija pobjeda, no Crveni đavoli su zadovoljni

Manchester United korača ka plasmanu u Ligu prvaka!

Samir Mlaćo
Nakon što su na nevjerovatan način ostali bez pobjede protiv Seville (2:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige, u Manchester Unitedu okrenuli su se obavezama u Premier ligi.

Rival im je bio Nottingham Forest i Manchester je zasluženo slavio 2:0.

Manchester je bolje otvorio meč, no prvu veliku opasnost imali su domaći kada je Maguire igrao rukom u šesnaestercu, no na asistenciju VAR-a odlučeno je da neće biti penala za domaće.

Manchester je poveo u 32. minuti kada je Antony sjajno reagovao i zakucao loptu u mrežu.

Do kraja prvog dijela bez puno uzbuđenja, a zatim gosti kreću po drugi pogodak. Briljirao je golman Navas, a u 57. Minuti Bruno Fernandes je pogodio prečku.

Manchester je pobjedu ovjerio u 76. minuti nakon zaista lijepe akcije. Antony je sada bio asistent, a posao je završio Dalot.

Ostalo je 0:2 i Manchester je slavio zasluženu pobjedu.

Manchester je ovom pobjedom došao korak bliže plasmanu u Ligu prvaka i sada je na trećem mjestu sa tri boda više od Newcastle i šest više od Tottenhama, te utakmicu manje.

Nottingham je na 18. mjestu, mjestu koje vodi u niži rang, te ga do kraja očekuje grčevita borba za opstanak.

Nešto ranije remizirali su West Ham i Arsenal (2:2), te je veoma žestoko u borbi za prvaka.

Arsenal ima četiri boda prednosti nad Manchester Cityjem, ali i utakmicu više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 31. kolo

Nottingham Forest – Manchester United 0:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.