Milijarder digao ruke od Manchester Uniteda: "Neću sudjelovati u ovoj farsi"

Finac odustaje od kupnje Uniteda

Milijarder digao ruke od Manchester Uniteda: "Neću sudjelovati u ovoj farsi"

Edmir Škorić

Jeda nod glavnih kandidata za preuzimanje Manchester Uniteda zvanično se povukao iz borbe za kupnju kluba.

Manchester United je jučer prokockao 2:0 protiv Seville na Old Traffordu u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige, ali to nije bila jedina loša vijest za navijače ovog velikana.

Od novembra prošle godine traži se novi vlasnik Manchester Uniteda. Tada je porodica Glazer odlučila krenuti u potragu za potencijalnim klupcem kluba za pravu naknadu. U igir su se pojavila tri kandidata - vlasnik brenda INEOS Sir Jim Rafcliffe, bivši premijer Katara Hamad ibn Jasim ibn Jabr Al Sani, te finski biznismen, godinama unazad povezan s Nokijom, Thomas Zilliacus.

Posljednji od spomenutih potencijalnih vlasnika Manchester Uniteda je pak u četvrtak poslijepodne objavio da se predomislio i da se više ne namjerava boriti za preuzimanje jednog od najvećih sportskih klubova na svijetu. Vezano je to uz aktivnosti porodice Glazer koja je sa svakim od potencijalnih kupaca započela još jednu rundu pregovora nastojeći pod svaku cijenu podići vrijednost ugovora o prodaji većinskog udjela.

O svemu se na društvenim mrežama oglasio i sam Thomas Zilliacus. Prema njegovim riječima, Amerikanci se ne ponašaju ozbiljno i daljnji razgovori nemaju previše smisla.

“Jim Ratcliffe, Sheikh Jasim i ja bili smo spremni dogovoriti kupnju Manchester Uniteda. Porodica Glazer ipak je odlučila započeti još jedan krug pregovora. Neću sudjelovati u farsi koju organizuju sadašnji vlasnici, koji pod svaku cijenu žele podići cijenu svog kluba ", napisao je Zilliacus.

Oglasi

Prema informacijama BBC-ja, porodica Glazer trebala bi dobro zaraditi na skoroj prodaji Crvenih vragova.

Kada su Amerikanci kupili klub 2005. godine, platili su ga oko 790 miliona funti . Trenutno vlasnici Manchester Uniteda žele prodati svoje dionice za najmanje pet milijardi funti.

Prema nekim promatračima, iznos koji je predložila porodica Glazer ozbiljno je precijenjen. Sve zbog neaktivnosti oko modernizacije trening objekata ili Old Trafforda, za šta će novi vlasnik morati izdvojiti ogroman novac. Istovremeno je, međutim, sam brend Manchester Uniteda definitivno poskupio.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United je trenutno na dobrom putu da izbori Ligu prvaka kroz nastupe u Premier ligi, a u Evropskoj ligi nastoji do trofeja. Želi najprije u polufinale, ali je sinoć neočekivano propustio 2:0 protiv Seville, pa je s dva autogola na kraju odigrao 2:2 iako je do finiša imao veliku prednost nad Andalužanima.

Tim Erika ten Haga svoju narednu utakmicu igra u nedjelju, kada će gostovati Nottingham Forestu i svakako će imati dobre šanse da ostvari pobjedu.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
HahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaahahahahahhahaahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhahaahahhahahahhahahahahhahahahahahahhahhahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahhahahahahhahhahahahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhhahhhahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhahahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahhaahahhahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahhahahahhahaahhahahahahhahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahhahahahhahahahahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahhahahahhahahahahahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahajjahajJajajajjaajjajajajajajhHahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahhaahahhaahahahahahahahhahahahaahhahahahahahahahahaahhaahhahahahahahahahahahahahhahahahahahahahaahhahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahhaahhahahahahahahahhahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahhahahahahaahhahahahahahahahhahahahahahahahhahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahhaha
1 1
Hashim_Kuchuk_Hoki
Hahhahaha pa gdje samo nalazite inspiraciju za ove mentolske članke? Pa kakav Finac kakva pichka materina, jedino se vodi borba između Katara i Sir Jima Ratcliffa i to je to.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti