Drug im je bio u bolovima, nosila nije bilo, a onda scena za pamćenje i aplauz cijelog Old Trafforda

Argentinci oduševili svijet

Drug im je bio u bolovima, nosila nije bilo, a onda scena za pamćenje i aplauz cijelog Old Trafforda

Endin Čaušević

Manchester United večeras je na nevjerovatan način ostao bez pobjede protiv Seville (2:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Evropske lige. Da stvar bude gora Crveni đavoli su meč završili s deset igrača jer Lisandro Martinez zbog povrede nije mogao nastaviti utakmicu, a scene s Teatra snova obilaze svijet.

Engleski klub je fantastično otvorio večerašnju utakmicu i nakon prvog poluvremena imao je prednost sa 2:0 i već tada se činilo da bezidejna Sevilla neće izbjeći poraz na Old Traffordu, ali pokazali su snagu u samom finišu.

Crveni đavoli su ostali bez pobjede u posljednjih minutama utakmice, a da stvar bude gora za ovaj klub Sevilla je do izjednačenja došla s dva autogola.

Gosti su se vratili u meč u 85. minuti kada je Malacia zatrasao svoju mrežu nakon udarca Jesusa Navasa. Ipak, pravi šok za navijače Uniteda stigao je u sudijskoj nadoknadi kada je Sevilla poravnala na 2:2.

Ovaj put tragičar je bio Harry Maguire. Nesretnog Engleza lopta je udarila u glavu nakon šuta En Nesyrija i promijenila je pravac, te prevarila De Geu i završila u golu.

Povratak Seville u meč olakšala je znatno i činjenica da su gosti u finišu imali igrača više na terenu. Naime, štoper domaćeg tima Lisandro Martinez je u 86. minuti kod rezultata 1:1 morao napustiti teren zbog povrede, a Ten Hag nije imao prava na novu izmjenu.

Oglasi

Martinez je čini se ozbiljnije povrijedio koljeno, a vidjeli smo tada i zaista sjajne scene. Dok su svi čekali da se na terenu pojave nosila za Martineza u pomoć su uskočili njegovi saigrači iz reprezentacije.

[twitter]https://twitter.com/AntonyyOOC/status/1646616899399163913[/twitter]

U pitanju su Montiel i Acuna koji inače igraju za Sevillu, ali su vidjeli da je Martinez teže povrijeđen i odlučili su da ga iznesu s terena zbog čega su dobili aplauze navijača Uniteda zbog toga.

Tek kada su iznijeli Martineza pojavila su se nosila u kojima je Argentinac na kraju završio i vjerovatno će biti odmah prebačen u bolnicu na detaljne preglede.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Ukoliko se ispostavi da je riječ o težoj povredi to će sigurno biti ogroman udarac za Ten Haga jer se u prvom poluvremenu povrijedio i Raphael Varane, a upravo umjesto njega na poluvremenu je na teren ušao tragičar Maguire.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi