Rukovodioce Bayerna na tribinama je sačekala jasna poruka od jednog dijela navijača minhenskog kluba (Foto: Screenshot)

Jasna poruka

Navijači Bayerna večerašnjim transparentom su rekli sve što su imali Salihamidžiću i Kahnu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern odavno nije bio u krizi kakva trenutno potresa njemačkog velikana. Dosta je problema unutar tima, a na udaru navijača su rukovodioci kluba Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić. Navijači su nezadovoljni njihovim radom i to su na večerašnjoj utakmici protiv Manchester Cityja pokazali transparentom.

Bayern je u popriličnoj rezultatskoj krizi u posljednje vrijeme. Bavarci su odlučili smijeniti trenera, umjesto Juliana Nagelsmanna došao je Thomas Tuchel, ali ni to nije promijenilo negativnu atmosferu unutar ekipe.

Njemački prvak je u proteklom periodu bio u centru pažnje zbog tuče Sadija Manea i Leroya Sanea, a očigledno je da određeni navijači imaju šta reći rukovodstvu kluba.

Tako se večeras na tribinama Allianz Arene pojavio transparent posvećen Oliveru Kahnu i Hasanu Salihamidžiću. Na njemu stoji poruka:

"Brazzo + Kahn. Heroji prošlih godina - gubitnici današnjice", poruka je određenog dijela navijača Bayerna.

Oliver Kahn je trenutno direktor Bayerna. On je kao golmanska legenda s klubom osvojio sve što je mogao i u periodu od 1994. do 2008. godine je nastupio 632 puta za Bavarce.

S druge strane Hasan Salihamidžić je u klub stigao 1998. godine. Igrao je do 2007. godine i postigao je 48 golova u 365 nastupa.

Bayern se nalazi pred ispadanjem iz Lige prvaka. Nakon prvih 45 minuta večerašnje utakmice rezultat je 0:0, ali su Bavarci u zaostatku od čak 3:0 iz prve utakmice s Etihada.

Teško je očekivati bilo kakvo čudo u Minhenu. Navijači su svjesni da će se klub oprostiti od trofeja Lige prvaka, a vidjet ćemo hoće li na kraju uzeti bilo šta ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bayern je nedavno eliminisan iz DFB Kupa, u prvenstvu su za sada vodeći tim s dva boda više u odnosu na Borussiju iz Dortmunda, no kako igraju i ovaj trofej je pod velikim upitnikom.

Izostanak trofeja bio bi istinska katastrofa za velikana iz Minhena koji je prije početka sezone tražio trofeje u svim takmičenjima u kojima je nastupio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.