Haos u Bayernu: Kahn javno prozvao igrače i Tuchela, uprava najavila čistku!

Poznato je i šta radi Salihamidžić

Haos u Bayernu: Kahn javno prozvao igrače i Tuchela, uprava najavila čistku!

Esmer Oštraković

Kada su postavili Tuchela umjesto Nagelsmanna na mjesto trenera u Bayernu, šefovi Bayerna bili su puni sebe, ali već nakon nekoliko utakmica jasno je i njima da su napravili grešku.

Naime, od pet odigranih utakmica Tuchel je sa Bayernom ostvario samo dvije pobjede, a ispao je i iz domaćeg kupa od Freiburga.

U Ligi prvaka je ubjedljivo poražen na gostovanju kod Manchester Cityja, te se nalazi na rubu eliminacije već u četvrtfinalu.

Posljednja utakmica koju su igrali bila je protiv Hoffenheima, a i nju su kiksali, te su odigrali neriješeno na domaćem terenu.

Oliver Kahn je označio opću mobiliazciju u intervjuu u Bildu, a sve se desilo pred današnju utakmicu koja se igra u Minhenu.

Žestoko je u njemu Kahn prozvao igrače i trenera.

Oglasi

"Igrači Bayerna moraju znati ono što mi se po njihovim igrama čini da ne znaju - šta je to Bayern i to posebno u odlučujućoj fazi sezone. Protiv Cityja imamo šanse samo ako to pokažemo na terenu", rekao je Kahn, te je nastavio:

"Bilo je teških kikseva u posljednje vrijeme koje Tuchel mora riješiti. Tim mora pronaći konstantnost i formu. Naša konstanta je da nismo konstantni. Imamo preko 20 reprezentativaca u timu, tako da kvaliteta ne fali. Fali nam volja. Bayern mora uvjek ići na pobjedu i zbog toga nas bole rezultati u zadnje vrijeme. Ispadanje iz kupa, bod protiv Hoffenheima", završio je Kahn.

Ono što Kahn radi javno, to Hasan Salihamidžić radi "u četiri oka", tvrdi Bild.

"Sportski direktor Hasan Salihamidžić počeo je sa pojedinačnim razgovorima sa fudbalerima. Svi će proći taj razgovor. Nema vremena za isprike", piše Bild.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Uprava je također jako nezadovolja igračima.

"Vrh kluba poručio je da svaki fudbaler mora pokazati da li je dovoljno dobar za Bayern. Kraj sezone je brzo, a tada će se odlučiti ko će dobiti slobodne papire", završavaju iz Bilda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sta im City uradi obori cijeli sistem , a večeras će ih ugasiti prolaskom u polufinale , još koji sat !!!
0 2
user1680563303
Kako serete sa ovim naslovima...Koga boli ***** sta se desava u Bayernu..Dva naslova o uzvratim utakmicama polufinala kupa...Sta pije messi,kad je prdnuo Ronaldo..O nasim ligama samo po neki naslov..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi