Policiju su dočekale pune ruke posla

Utakmica Konferencijske lige imala je žestoku najavu na ulicama

Haris Zilić

Revanš utakmice četvrtine finala UEFA Konferencijske lige između italijanske Fiorentine i poljskog Lech Poznana imala je žestoku najavu.

Italijanski mediji pišu da je kasno sinoć došlo do žestokog obračuna među navijačkim grupama ispred jedne od diskoteka u Firenci.

Do sukoba je došlo kada su zaštitari zabranili poljskim navijačima da uđu u diskoteku, a nakon toga se pojavila grupa momaka sa obilježjima Fiorentine i nastala je tuča, policija je regaovala i počinitelji su privedeni na saslušanje.

Međutim tu nije kraj haosu u Firenci.

Skupina navijača Lecha je rano jutros glasno navijala i hodala Firencom što je zasmetalo građanima. Naravno i tu su brzo reagovali navijači Fiorentine pa je došlo do više manjih tuča po gradu.

Od 10 sati lokali u Firenci zabranili su prodaju alkoholnih pića za sve navijače, a isto će biti i prije početka utakmice ispred stadiona.

"Poduzet ćemo sve moguće mjere i obezbijeđenje da večeras ne dođe do nikakvih incidenata za vrijeme i nakon utakmice", saopštili su iz gradske Uprave Firence.

U prvom meču Fiorentina je u Poljskoj slavila sa 4:1 pa je putnik u polufinale manje više poznat.

Ni veliki zaostatak iz prve utakmice nije zaustavio navijače Lecha da dođu u Firencu.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Samo se postavlja pitanje da li su došli zbog svog kluba ili su došli da prave incidetne u Toskani?

Ovome dodajmo da će pobjendik dvoemča Firoentina - Lech u polufinalu Konferencijske lige igrati sa boljim iz dvomeča Basel - Nice (2:2).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.