"Akcija" kojoj se smije svijet: Pao na zadnjicu, protivnik također, a onda šut nebu pod oblake

Biser poljske Ekstraklase

"Akcija" kojoj se smije svijet: Pao na zadnjicu, protivnik također, a onda šut nebu pod oblake

E. Ganibegović

Fudbal nam često donese i neke smiješne i urnebesne trenutke, a sada se za to pobrinula poljska Ekstraklasa, odnosno igrači Legije i Lecha.

U okviru 28. kola poljske Ekstraklase prije dva dana su se sastali Legia i Lech, a krajnji rezultat glasio je 2:2.

Domaći tim poveo je preko Pekharta u 13. minuti, da bi Sousa s dva gola donio preokret gostima iz Poznana u drugom poluvremenu.

Bod ekipi iz glavnog grada Poljske donosi Wszolek pogotkom u 87. minuti utakmice.

Na ovoj utakmici zabilježen je detalj koji obilazi svijet i koji je postao viralan na društvenim mrežama zbog smiješne "akcije" Lecha.

Igrala se 50. minuta, Joel Pereira je prebacio loptu na lijevu stranu, a Kristoffer Velde ju je bez problema primio. Norvežanin je krenuo prema protivničkom golu, ali ga je zakačio Alfonso Sousa i pao na je travu.

Oglasi

Brzo se pridigao, ali kraj njega je već ležao igrač Legije - Bartosz Slisz. Veznjak je pokušao oduzeti loptu protivniku, ali se poskliznuo i Velde ga je lako prošao. 

Dva bizarna pada nisu kraj ove situacije. Krilni napadač Lecha odlučio je akciju završiti udarcem iz daljine i nije se proslavio. Lopta je odletjela daleko od gola i visoko iznad njega, a cijela akcija postala je viralna na internetu.

Snimka akcije osvanula je na Twitter profilu Troll Football Media .Sam profil prati gotovo 300.000 ljudi, a video s akcije Veldea i Slisza pogledan je već skoro 900 hiljada puta.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Inače, radi se o ekipama koje zauzimaju drugo i treće mjesto. Legia je na drugom s 57, dok Lech ima devet manje. Prvi je Rakow sa 65 bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi