Fantastičan gol Samardžića

Zaboravite Luku Modrića, ono što je Srbin izveo danas u Udinama oduševilo je cijeli fudbalski svijet

Endin Čaušević

Fudbaleri Udinesea igraju trenutno na svom terenu protiv Cremonesea utakmicu 31. kola italijanske Serije A, a u centru pažnje već na samom startu utakmice našao se srbijanski fudbaler Lazar Samardžić koji je postigao spektakularan gol.

Udinese je čini se već u prvom poluvremenu riješio pitanje pobjednika jer klub iz Udina vodi već protiv Cremonesea sa 3:0.

Glavna tema fudbalske javnosti nakon prvih 45 minuta ove utakmice je Lazar Samardžić koji je odigrao maestralno prvi dio meča.

Samardžić je u prvom poluvremenu uspio da zabije jedan pogodak, a pored toga srbijanski fudbaler upisao je i asistenciju kod gola Pereza za 2:0.

Utakmica nije mogla početi bolje za Udinese jer je domaći tim već u drugoj minuti poveo sa 1:0 kada je Samardžić izveo magiju kojoj se divi cijeli fudbalski svijet.

Ovaj 21- godišnjak je zabio spektakularan pogodak s nekih 18 metara udaljenosti i pokazao kakav je majstor. Pogodio je u stilu Luke Modrića, ali mora se priznati da je taj udarac izveo zaista savršeno.

Naime, Samardžić je udario loptu "vanjskom", a ona je završila u mrežu Cremonesea na oduševljenje navijača Udinesea.

Do drugog gola Udinese je stigao u 27. minuti. Ovaj put Samardžić je bio asistent, a pogodak je zabio Perez za 2:0.

Potražite više informacija na temu Serie A:

No, to nije bio kraj rapsodije kluba iz Udina u prvom poluvremenu. Udinese je devet minuta kasnije poveo sa 3:0, a mrežu gostujućeg kluba ovaj put zatresao je Success.

Udinese bi se ovom pobjedom učvrstio u sredini tabele, dok je Cremonese sve bliže ispadanju u niži rang. Ovaj klub ima tek 19 osvojenih bodova i osam bodova manje od Spezije koja je na 17. mjestu, odnosno poziciji koja garantuje ostanak u Seriji A.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.