Inter zavio u crno nestvarnim kiksom, a sada zarađuje platu deset puta veću od prosjeka

Ionut Radu

Inter zavio u crno nestvarnim kiksom, a sada zarađuje platu deset puta veću od prosjeka

E. Ganibegović

Ionut Radu, rumunski golman koji je prošle sezone bio tragičar Intera kada je u pitanju borba za titulu prvaka Italije, sada je konačno stigao na "zelenu granu". 

Prošle sezone, u zaostaloj utakmici 20. kola italijanske Serije A Inter je gostovao Bologni i izgubio nakon preokreta 2:1, te je taj meč bio prekretnica kada je borba za titulu u pitanju, titulu koju je Inter na kraju ispustio i predao u ruke gradskom rivalu Milanu.

Prvo poluvrijeme je završilo 1:1 i iako smo gledali vrlo intenzivno drugo poluvrijeme, uzbuđenja nije bilo sve do 82. minute. Izveden je jedan aut, De Vrij pušta loptu Raduu, golmanu Intera, koji je promašuje, a Sansone ubacuje loptu u mrežu čisto da njegovo ime piše na listi strijelaca.

Raduu je ovo inače bila prva utakmica u Seriji A te sezone, a "upao je" umjesto Samira Handanovića koji je neposredno pred početak utakmice prijavio bolove u leđima i nije mogao da nastupi, te je nesretni Rumun označen kao tragičar sezone.

Početkom ove sezone Radu je poslan na posudbu u Cremonese gdje se također nije proslavio, no čini se da ga je konačno krenulo otkako je postao član Auxerrea, gdje je također na posudbi. Posebno se to odnosi na platukoju prima.

Tako se dešava da u ovom trenutku platu Rumuna isplaćuju sva tri kluba. Mjesečni prihod koji ubire rumunski internacionalac nije nimalo mali, pogotovo u poređenju sa kolegama iz Auxerrea.

Francuski dnevnik L'Equipe je u izdanju od 30. marta objavio rang listu 10 najboljih plata za svaki tim Ligue 1 posebno.

U Auxerreu, ako uzmemo u obzir ukupan iznos koji igrači prime mjesečno, bez obzira na to ko i koliko plaća, Radu je čisti lider, sa 300.000 eura bruto.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Od ovog iznosa, 50.000 eura plaća Auxerre, dok Inter i Cremonese zajedno snose 250.000 evra, prema dogovoru koji su dva tima postigla u Italiji prošle godine. Sljedeći na ovoj rang listi, M'Baye Niang, dobija oko 90.000 eura mjesečno.

Prosjek igrača Auxerrea je 39.000 eura bruto mjesečno, pa su Raduova primanja skoro 10 puta veća od prosjeka. Međutim, kada bi se u obzir uzeli samo iznos koji je platio Auxerre, Rumun bi zauzeo tek 5. mjesto na rang listi u timu. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije