NBA doigravanje

Meč karijere Butlera za pobjedu Miamija protiv Milwaukeea, Lakersi pred plasmanom dalje

Endin Čaušević

Košarkaši Milwaukee Bucksa nalaze se pred ispadanjem već u prvom krugu NBA doigravanja jer su sinoć poraženi u gostima protiv Miami Heata sa 119:114 i sada gube sa 3:1 u seriji.

U regularnom dijelu sezone Bucksi su bili najbolja ekipa u NBA ligi s omjerom 58-24, ali niko ni slutio nije da bi ovaj tim već u prvom krugu doigravanja mogao da završi svoju sezonu.

Milwaukee je gostovao sinoć u Miamiju, te je doživio treći poraz u seriji. Heat je odigrao još jedan fantastičan meč i na kraju je uspio da slavi sa 119:114 i povede sa 3:1 u seriji, te dođe na korak od plasmana dalje.

Gosti su dobro otvorili meč i nakon prve dionice vodili su sa 33:28, dok se na odmor otišlo kod rezultata 57:50 za Buckse.

Činilo se nakon tri odigrane dionice da će Milwaukee upisati pobjedu jer su imali 11 poena prednost, ali Miami je u posljednjoj četvrtini napravio nevjerovatan preokret i na kraju je slavio sa 119:114.

Domaći tim do pobjede vodio je fantastični Jimmy Butler koji je ubacio čak 56 poena, te je dodao još devet skokova i dvije asistencije.

U ekipi Milwaukeea istakao se Lopez sa 36 poena i 11 skokova, dok je najbolji igrač ove ekipe Antetokounmpo meč završio sa 26 poena, 13 asistencija i deset skokova nakon što je zbog povrede propustio prethodne dvije utakmice u ovoj seriji.

Odličan meč gledali smo i u Staples Centru gdje su LA Lakersi nakon produžetka sa 117:111 pobijedili Memphis Grizzliese i došli su nadomak plasmana u narednu rundu doigravanja.

Lakersi vode sa 3:1 u ovoj seriji nakon što su u sjajnom meču pobijedili nakon produžetka ekipu Memphisa. Domaće je do pobjede vodio sjajni Reaves sa 23 poena, šest asistencija i četiri skokda, dok je LeBron James dodao 22 poena, 20 skokova i sedam asistencija.

U ekipi Memphisa istakao se Bane sa 36 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.