Lakersi se provukli i u produžetku uhvatili play-off!

Umalo ih koštala glupost Davisa

Lakersi se provukli i u produžetku uhvatili play-off!

Esmer Oštraković

Ono što se očekivalo, to se i dogodilo. La Lakersi su odmah, iz prvog pokušaja izborili plasman u NBA doigravanje kroz play-inn.

Ipak, to se dogodilo tek nakon produžetka protiv oslabljene ekipe Minnesota Timberwolvesa, a Lakersi su slavili sa 108:102 i izborili okršaj sa Memphis Grizzliesima.

Na istoku, Atlanta je u gostima iznenadila Miami sa 115:106 i preskočila ga na mjestu broj sedam i u prvom krugu igrat će protiv Bostona.

Iako je ekipa Wolvesa u Los Angeles došla bez Rudyja Goberta koji je suspendovan zbog udaranja saigrača bolje su otvorili ovu utakmicu.

Vodili su od samog početka utakmice, a u prvoj minuti posljednje četvrtine imali su prednost koja se činila neuhvatljivom.

Upravo u tom trenutku sve je stalo i na kraju su postigli još samo devet poena, a Lakersi su izjednačili trojkom LeBrona Jamesa dvije minute i dvije sekunde prije kraja.

Oglasi

Rezultat 95:95 bio je sve do 1.4 sekunde do kraja utakmice, a onda je nakon asistencije Jamesa Dennis Schroder pogodio trojku činilo se za pobjedu.

Ipak, Anthony Davis napravio je faul na trici Mikea Conleya, a on je pogodio sa tri slobodna bacanja i izborio produžetak svojoj ekipi.

U produžetku su igrači Wolvesa u pet minuta ubacili samo četiri poena, te tako nikako nisu mogli ostvariti pobjedu na ovoj utakmici.

Atalanta je na Istoku slavila na gostovanju kod Miamija sa 116:105 i tako je izborila okršaj protiv Bostona u prvom krugu.

Miami će imati popravni, ponovo na svom terenu, ovaj put protiv pobjednika večerašnjeg dvoboja između Toronta i Chicaga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi