76ersi već prošli dalje, Clippersi pred eliminacijom, Miami nastavlja stvarati probleme Bucksima

Play-off NBA lige

76ersi već prošli dalje, Clippersi pred eliminacijom, Miami nastavlja stvarati probleme Bucksima

Edmir Škorić

Protekle večeri odigrano je nekoliko mečeva u okviru play-offa NBA lige, a prvi tim koji je prošao prvu prepreku u tzv. nokaut fazi je Philadelphia.

76ersi su razbili Brooklyn Netse sa 4:0 u seriji i tako prvi prošli u drugu krug play-offa. Do četvrte pobjede u seriji igrači Phike su stigli sinoć na gostovanju rezultatom 96:88.

Tobias Harris je ovaj put bio lider 76ersa sa 25 poena i 12 skokova, dok je kod Netsa najefikasniji bio Nic Claxton sa 19 poena i 12 skokova.

I Phoenix Sunsi su jako blizu da se plasiraju u drugi krug jer su savladali treći put u nizu LA Clipperse i sada imaju 3:1 u seriji. U sinoćnjoj pobjedi u gostima rezultatom 112:100 najbolji igrač Phoenixa je bio Kevin Durant koji je ostvario učinak od 31 poena, 11 skokova i 6 asistencija.

Ekipa Miamija vodi protiv Milwaukee Bucksa sa 2:1. Miami je u prvom meču napravio brejk Bucksima, zatim je doživio poraz, ali na prvom od dva domaća meča u nastavku serije slavio je sa 121:99 i svakako je sada bliže prolasku dalje iako su Bucksi ušli u ovaj dvomeč kao apsolutni favoriti.

Jimmy Butler je sa 30 poena bio najbolji u timi Heata, dok je Duncan Robinson dodao 20, a Kyle Lowry 15 poena. Doprinos je dao i Bam Adebayo sa double-double učinkom - 12 poena i 11 skokova. Kod poraženih Bucksa Khris Middleton je ubacio 23 poena.

Los Angeles Lakersi su sa 111:101 pobijedili Memphis Grizzlies i poveli sa 2:1 u seriji. Gostima nije pomogla ni veličanstvena partija Ja Moranta koji je meč završio sa 45 poena, devet skokova i 13 asistencija.

Anthony Davis je briljirao u timu Lakersa sa 31 poenom i 17 skokova, dok je LeBron James ubacio 25 uz 9 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi