Francuza čeka žestoka suspenzija

Hezonja je krenuo da brani Musu, ali Yabusele je "presudio" drugom igraču Partizana!

Admin Čaušević

Druga utakmica play-offa za plasman na Final Four Eurolige između Reala i Partizana nije odigrana do kraja i to zbog tučnjave. U tuči koja je trajala 30-ak sekundi su praktično učestvovali svi igrači obje ekipe.

Sudije su odlučile da sviraju kraj utakmice 1:40 prije kraja i to nakon što je došlo do žestoke tučnjave poslije prekrašaja Lulla nad Punterom.

Ubrzo je došlo do naguravanja, a zatim i tuče u kojem su učestvovali praktično svi igrači obje ekipe.

Džanan Musa je dobio udarac od Puntera, da bi ga zatim podmuklo sa leđa na pod bacio Lessort.

I dok je Mario Hezonja krenuo da zaštiti Musu, nekoliko metara iza njih Yabusele je sa leđa uhvatio Exuma te ga brutalno bacio na pod.

Francuz je odmah napustio parket i čega da sigurno drakonska kazna, dok je prema prvim informacijama Exum prošao sa ozbiljnom povredom.

Odlični košarkaš Partizana koji je sa 19 poena bio najraspoloženiji kod Beograđana je povrijedio vrat i ostaje da se vidi da li će biti spreman za naredne mečeve.

Sudije su vječale 10-ak minuta ko će od igrača ostati na parketu, poslije čega je donesena odluka da se meč završi 100 sekundi prije kraja te je Partizan slavio 80:95.

Arbitri su većini praktično dodijelili nesportske, odnosno isključujuće tehničke greške pa jednostavno nije bilo dovoljno košarkaša da se meč nastavi. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan sada ima 2:0 u seriji na tri pobjede. Prvu meč loptu srbijanski tim će imati već u utorak kada će igrati treći meč.

Tuča iz finiša meča je sigurno podgrijala atmosferu pa se već sada može reći da Real čeka pravi pakao pred 20.000 navijača Partizana u beogradskoj areni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.