Više nije čudo, već realnost: Partizan opet pokorio Madrid, tuča u finišu meča, Musa se loše proveo

Bograđani vode sa 2:0 u seriji

Više nije čudo, već realnost: Partizan opet pokorio Madrid, tuča u finišu meča, Musa se loše proveo

A. Čaušević

Senzacionalna dva meča Partizana u Madridu. Beograđani u i u drugom meču play-offa za Final Four Eurolige pobijedili Real u gostima i sada su na pobjedu od završnog turnira. Konačan rezultat glasio je 80:95.

Baš kao i prvi meč tako je i drugi susret Partizan počeo furizono te se je vrlo brzo došao do 9:0. Nastavili su Beograđani sa sjajnom igrom, dok Real nikako nije uspjevao da se približi.

Tojkom Nunnallyja su na 40 sekundi prije kraja prvi četvrtine otišli su gosti na +12 (19:31). Hezonja je pogodio dva poena za konačan rezultat nakon 10 minuta igre 21:31.

Drugi period bolje otvara domaćin koji je na krilima Hezonje stigao do -3 (28:31), ali su izabranici Željka Obradovića znali kako reogovati pa je Smailagić trojkom odveo svoj tim ponovo na +10(30:40).

Do kraja prvog poluvremenena Beograđani su dodano povećali svoju prednost te su na odmor otišli za potpuno neočekivanih 14 poena razlike (37:51).

Oglasi

I treži period bolje je započeo Real. Kraljevi su topili prednost i preko Fernandeza su došli na -5 (48:53), ali su opet šutevi za tri poena izvalčili goste, posebno je bio inspirisan Punter kao i u prvom meču.

Partizan je uspio umiriti nalet domaćina pa je u posljednjih deset minuta ušao sa dvocifrenom prednošću. Na startu posljednjeg perioda Beograđani su "izbrisali" Kraljeve sa parketa.

Punter i Dante su bili odlični, a prednost je konstantno rasla, tako je na pet minuta prije kraja Avramović odveo srbijanski tim na +18 (71:89).

Završnica meča je izgledala kao rutinsko završavanje posla za Partizan koji je tako u 48 sati dva puta u gostima uspio pobijediti Real. Meč je završen rezultatom

Ipak, završnicu je obilježial tučnjava na parketu. Sve je krenulo prekršajem Lulla nad Panterom, poslije čega je došlo do gužve i naguravanja velikog broja igrača.

Oglasi

U tuči je učestvovao i bh. reprezentativac Džanan Musa koji je može se reći loše proveo. Musu je prvo udario Punter, a zatim ga je u MMA stilu na pod bacio Lessort.

S druge strane najratoborniji je bio Yabusele koji je zgrabio za vrat Exuma te je ubrzo odmah napustio parket. Tuča je trajala 30-ak sekundi, ali i to je bilo dovoljno za opšti haos na parketu.

Do prekida je došlo na 1:40 prije kraja i to u momentima kada je Partizan imao veliku prednost od 80:95. Nakon 10-ak minuta vječanja sudije su donijele odluku da se utakmica završi pobjedom Partizana, a da meč nije trajao 40 minuta.

Bh. reprezentativac Džanan Musa nije bio na očekivanom nivou ni u ovom susretu, ali je svejedno uspio meč završiti sa dvocifrenim učinkom od 11 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U pobjedničkoj ekipi najefikasniji sa 19 poena bio je Exum, dok su po 15 odnosno 16 poena dodali Leday i Nunnally. Punter je meč okončao sa 14 poena. Kod poraženih sa po 16 poena su se istakli Hezonja i Fernandez.

Serija sada seli u Beograd gdje će Partizan imati dvije meč lopte da se plasira na Final Four. Nema sumnje da Kraljeve oba puta u Stark Areni čeka paklen doček.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mostarac94
Nikad ne otpisuj Real ;)
4 2
Musa može mišku p.....t k...c i reci mu hvala što sam ovdje !!! Miš !!! A Real pa nema gorih ljudi od spanaca ti su najveća ****a u svijetu sporta !!! Samo su zaboravili valja doci u arenu a tamo te čeka 20194 malo ludih navijača ....
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi