Okupirali Instagram profil bh. reprezentativca

Gnusne i sramotne uvrede navijača Partizana za Musu: "Bolje nemoj u Beograd pi**o muslimanska"

Endin Čaušević

Nevjerovatan haos gledali smo večeras u finišu utakmice play-offa Eurolige u Madridu između Reala i Partizana. Utakmica je prekinuta nakon opšte tuče, a na kraju je Partizan poveo sa 2:0 u seriji. U tuči je učestvovao i Džanan Musa koji je dobio dva udarca od igrača beogradskog kluba, a potom sramotne i nevjerovatno gnusne komentare na Instagramu od navijača Partizana.

Partizan je dvomeč u Madridu odigrao maestralno i zasluženo je uspio da povede sa 2:0 u seriji nađe se na korak od plasmana na Final Four ovog takmičenja.

Međutim, mrlju na večerašnji susret bacila je opšta tuča koju smo gledali na parketu dvorane u Madridu. Sve je počelo kada je Llull žestoko faulirao Puntera koji se naljutio na toga i krenuo u obračun s iskusnim Špance, a onda je nastao totalni haos.

U centru pažnje našao se Yabusele koji je hrvačkim zahvatom oborio Exuma na pod, a potom je nastala opšta tuča između košarkaša dva tima i totalni haos na parketu.

I Džanan Musa je bio u centru dešavanja, a bh. košarkaš je završio na podu nakon što mu je Punter udario šamar, a potom je njega Lessort hrvačkim zahvatom oborio na parket dok je trajala drama između Yabuselea i Exuma.

Serija Reala i Partizana sada seli u Beograd i nema sumnje da igrače kraljevskog kluba očekuje paklena atmosfera zbog svega što se večeras dešavalo u Madridu.

Odmah nakon utakmice navijači Partizana su okupirali Instagram profil Muse, te su počeli da prijete i ostavljaju gnusne komentare na račun bh. reprezentativca.

"Hezonja je burazer, ali ti si muslimančina mrtva. Dođi u Beograd s familijom, vodimo ih u Surčin na pečenje", "Niko ti u pomoć neće doći, balijo", "Dočekat će te Srbi u Beogradu go*no jedno bosansko", "Muslimansko sr*nje", Bolje nemoj u Beograd pi**o muslimanska", su neki od sramotnih komentara navijača Partizana na Instagram objavi Džanana Muse.

Bh. reprezentativac Džanan Musa nije bio na očekivanom nivou ni u ovom susretu, ali je svejedno uspio meč završiti sa dvocifrenim učinkom od 11 poena.

Također, pored Muse navijači Partizana okupirali su Instagram profil i njegovog saigrača Yabuselea, a kakve uvrede na rasnoj i svim drugim osnovama su ostavili igraču Reala pogledajte na linku ispod.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećamo, utakmica je prekinuta u samom finišu, a na kraju Partizan je slavio sa 95:80 i poveo sa 2:0 u seriji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.