Hezonja je krenuo da brani Musu, ali Yabusele je "presudio" drugom igraču Partizana!

Francuza čeka žestoka suspenzija

Hezonja je krenuo da brani Musu, ali Yabusele je "presudio" drugom igraču Partizana!

Admin Čaušević

Druga utakmica play-offa za plasman na Final Four Eurolige između Reala i Partizana nije odigrana do kraja i to zbog tučnjave. U tuči koja je trajala 30-ak sekundi su praktično učestvovali svi igrači obje ekipe.

Sudije su odlučile da sviraju kraj utakmice 1:40 prije kraja i to nakon što je došlo do žestoke tučnjave poslije prekrašaja Lulla nad Punterom.

Ubrzo je došlo do naguravanja, a zatim i tuče u kojem su učestvovali praktično svi igrači obje ekipe.

Džanan Musa je dobio udarac od Puntera, da bi ga zatim podmuklo sa leđa na pod bacio Lessort.

I dok je Mario Hezonja krenuo da zaštiti Musu, nekoliko metara iza njih Yabusele je sa leđa uhvatio Exuma te ga brutalno bacio na pod.

Oglasi

Francuz je odmah napustio parket i čega da sigurno drakonska kazna, dok je prema prvim informacijama Exum prošao sa ozbiljnom povredom.

Odlični košarkaš Partizana koji je sa 19 poena bio najraspoloženiji kod Beograđana je povrijedio vrat i ostaje da se vidi da li će biti spreman za naredne mečeve.

[twitter]https://twitter.com/OvoOnoX/status/1651688650499817473[/twitter]

Sudije su vječale 10-ak minuta ko će od igrača ostati na parketu, poslije čega je donesena odluka da se meč završi 100 sekundi prije kraja te je Partizan slavio 80:95.

Arbitri su većini praktično dodijelili nesportske, odnosno isključujuće tehničke greške pa jednostavno nije bilo dovoljno košarkaša da se meč nastavi. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan sada ima 2:0 u seriji na tri pobjede. Prvu meč loptu srbijanski tim će imati već u utorak kada će igrati treći meč.

Tuča iz finiša meča je sigurno podgrijala atmosferu pa se već sada može reći da Real čeka pravi pakao pred 20.000 navijača Partizana u beogradskoj areni.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ALLSTAR
Musi je bolje da se napije za prvi maj da ne ide u Beograd
2 4
Zax
Realno Musa je kreno da razdvaja ali kako to obicno biva tako najvise na****s.Onaj spanski ljulj je sve zakuho smradina.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi