Inter vodi 5:0

Kad ide, onda ide: Džeko zabio novi gol u Veroni!

Edmir Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko postigao je još jedan gol u dresu Intera.

Inter trenutno gostuje u Veroni i već sada možemo reći da iz ovog grada nosi sva tri boda.

Raspucali Nerazzurri imaju ogromnih 5:0 nakon 60 minuta igre, te će ostvariti veliku pobjedu u borbi za Ligu prvaka.

Posebno raspoložen večeras je naš Džeko, koji je prvi gol postigao u 37. minuti, da bi u 61. minuti na asistenciju Francesca Acerbija povisio na 5:0, što je trenutni rezultat.

Pogledajte i prethodni gol koji je postigao naš as.

Ovim pogotkom Edin Džeko je tako postigao prvi gol nakon 18. januara kada je bio strijelac u pobjedi protiv Milana u finalu Superkupa Italije igranom u Saudijskoj Arabiji.

Također, ovo mu je deveti pogodak u Seriji A ove sezone, a prvi nakon početka januara kada je svojim golom srušio Napoli koji će postati novi prvak Italije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Uz dva gola Džeke, za Interu su još pogađali Calhanoglu, Lautaro Martinez uz autogola Gaicha na startu meča, kojim su Nerazzurri pokrenuli golijadu.

U 'live' tabeli Inter je četvrti sa 60 bodova, s obzirom da Milan i Roma trenutno igraju neriješeno svoje mečeve 33. kola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.