Ahmedhodžića pitali da li je bolji Ibrahimović ili Džeko, on se prvo nasmijao, pa dao odgovor

Nije mu bilo lako

Ahmedhodžića pitali da li je bolji Ibrahimović ili Džeko, on se prvo nasmijao, pa dao odgovor

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić igra nevjerovatnu sezonu u Engleskoj zbog čega je uvršten u tim sezone u Championshipu, a od navijača Sheffield Uniteda dobio je i nagradu za igrača sezone. Nedavno je Ahmedhodžić odgovarao na zanimljiva pitanja, a između ostalog bh. defanzivca su pitali ko je bolj igrač za njega Zlatan Ibrahimović ili Edin Džeko, te je on dao odgovor.

Ahmedhodžić je pred početak ove sezone napustio Malmo i odlučio je da karijeru nastavi u dresu Sheffield Uniteda i ispostavilo se da je bh. reprezentativac dolaskom u Englesku napravio sjajan potez.

S Sheffieldom je uspio da izbori plasman u Premiership, a već u prvoj sezoni Ahmedhodžić je svojim igrama oduševio fudbalsku javnost.

Zasluženo je izabran u tim sezone Championshipa, a šlag na kraju stigao je od navijača Sheffield Uniteda koji su odlučili da izaberu Ahmedhodžića za najboljeg igrača u ovoj sezoni.

Ahmedhodžić je nedavno odgovarao na zanimljiva pitanja i birao ko je bolji igrač od ponuđenih odgovora, a jedno od pitanja bilo je da li je za njega bolji Zlatan Ibrahimović ili Edin Džeko.

Bh. defanzivac se nasmijao kada je čuo pitanje i jasno je da mu nije bilo lako da odgovori. Odrastao je u Švedskoj gdje je Ibrahimović bez dileme najbolji igrač svih vremena, no s druge strane s Džekom igra u reprezentaciji BiH i jasno je kakav Dijamant je ostavio u svijetu fudbala.

Oglasi

"To je baš teško pitanje. Odgovor je Džeko", kroz osmijeh je rekao Ahmedhodžić, a njegov izbor je oduševio bh. navijače.

@emiratesfacup Ronaldo or Messi? Drogba or Henry? 🤔 #emiratesfacup #facup #sufc #anelahmedhodzic #thisorthat ♬ original sound - Emirates FA Cup

Također, Ahmedhodžić je birao još između zanimljivih igrača. Tako je ispred Didiera Drogbe izabrao Thierryja Henryja, dok je u duelu John Terry - Nemanja Vidić prednost dao srbijanskom defanzivcu.

Ahmedhodžić je otkrio da više preferira Marvel ispred DC-a, te da mu je Thor najdraži superjunak, te također da mu je Nike draži od Adidasa kao i Louis Vuitton od Guccija.

Bh. reprezentativac je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Sheffield Uniteda u svim takmičenjima odigrao 40 utakmica, te je uspio zabiti sedam golova i dodati dvije asistencije.

Za reprezentaciju naše zemlje debitovao je 8. oktobra 2020. godine i već je uspio da upiše 20 nastupa za Zmajeve i postigne jedan pogodak.

Top Komentari

FudbalskiZnalac
Pa lik je izabrao sve slabije igrače..
0 1
Convicts
Jasta je
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi