Sjajna košarka u Beogradu

Jedan potez igrača Partizana bio je dovoljan da Štark Arena eksplodira

Haris Zilić

Završeno je prvo poluvrijeme četvrtog duela četvrtfinalne play-off serije Eurolige između Partizana i Real Madrida. Na poluvremenu Kraljevi vode 45:42.

Real je odlčino otvorio meč imali su i 14 poena prednosti, međutim Partizan se smirenom igrom korak po korak vratio u meč.

U prvom poluvremenu vidjeli smo u sjajan potez u režiji igrača Partizana.

Nakn jedne osvojene lopte Anđušić je poveo kontru i bacio sjajnu loptu za LeDaya koji fantastičnim zakucavanjem diže Štark Arenu na noge.

LeDay je upravo najbolji pojedinac Partizana u prvom poluvremenu. Pored pomenutog zakcuavanja američki košarkaš je ubacio 14 poena i dodao dva skoka.

Odličan u Partizanu je i Papapetrou sa osam poena od čega su dvije trojke, a dva šuta su bila sa zvukom sirene.

Kod Reala u provm poluvremenu sjajan je Hanga sa 15 poena od čega su bile tri trojke.

Naš Džanan Musa je na parketu proveo 12 minuta u prvom poluvremenu u dresu Reala i odigrao zapaženu ulogu sa sedam poena, dva skoka i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjetimo, Partizan u seriji vodi 2:1, Real želi da utakmicu odvede u majstoricu na svom parketu, dok Partizan želi trećim trijumfom kartu za Final Four u Kaunasu.

Očekuje nas sigurno dosta uzbuđenja u drugom poluvremenu sjajne košarkaške predstave u Beogradu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.