Musa je prije 48 sati trpio najgnusnije uvrede, sada je očitao lekciju svakom navijaču Partizana

Veliki gest bh. reprezentativca

Musa je prije 48 sati trpio najgnusnije uvrede, sada je očitao lekciju svakom navijaču Partizana

A. Čaušević

U prvom meču serije play-offa za plasman na Final Four Eurolige igranom u Beogradu Džanan Musa je trpio najgnusnije uvrede od navijača Partizana. 

Pristalice Parnog valjka su bh. reprezentativca vrijeđali na razne načine, a prilikom izvođenja slobodnih bacanja praktično cijela dvorana mu je skandirala: "Musa, Turčine, napuši se ku*čine..."

Ipak, 48 sati sati kasnije Musa je pokazao ljudsku veličinu i na neki način održao lekciju svim onim koji su ga vrijeđali i zviždali. 

Nakon momenta šutnje u spomen na ubijene žrtve masakra u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, Musa je uputio aplauz zajedno sa ostalim igračima Reala.

Poslije toga su navijači Partizana ubacili cvijeće na parketu, a Musa je uzeo jednu ružu i dodao je redaru bez bacanja. Šta se dešavalo pogledajte ovdje.

Oglasi

Inače, neposredno pred utakmicu bilo je jako emotivno, čuli su se aplauzi, dok je bilo i onih koji su pustili suzu.

Među onim koji se nisu uspjeli suzdržati bio je i čuveni menadžer Miško Ražnatović koji je između ostalog zadužen i za karijeru bh. reprezentativca.

"Udaljavanje od tradicije, vjere i porodice uvijek ostavlja tragične posljedice. Pokoj dušama svih nastradalih u OŠ Vladislav Ribnikar", pisalo je na paroli koju su izvisili navijači Partizana.

[twitter]https://twitter.com/OvoOnoX/status/1654191991297646592[/twitter]

Uoči utakmice nije bilo ni tradicionalne himne beogradskog kluba, a prije podbacivanja lopte mogao se čuti i kratki govor kapitena dvije ekipe.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećanja radi, četvrti meč play-offa se igra u atipičnoj atmosferi za Stark arenu, pa se tako u prvom poluvremenu uopšte neće navijati.

Razlog je ubistvo osam učenika i jednog zaposlenog u beogradskoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koje je izvršio 14-godišnjak nakon čega je uhapšen.

Top Komentari

Patrice77
Musa je gospodin covjek, nije jadnik, socijalni slucaj i primitivac kao oni sto su ga vrijedjali.
10 0
atomskimrav
Uvijek ce biti vise normalnih ljudi u odnosu na fasisoidne cetnike.
8 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi