Do jučer se niko nije nadao onome što Grobari spremaju večeras...

Novi spektakl, ali Srbija i region tuguju

Do jučer se niko nije nadao onome što Grobari spremaju večeras...

S. Mlaćo

Novi košarkaški spektakl spremaju večeras Partizan i Real Madrid.

Partizan ima prednost 2:1 nakon tri meča, a večeras Beograđani imaju meč loptu, dok će Real pokušati vratiti stvari na početak.

Na tribinama će biti potpuno drugačije u odnosu na meč od utorka. Srbija i cijeli region su u šoku, svi tuguju zbog pravog masakra koji je napravio dječak Kosta Kecmanović koji je ubio osam učenika i osoba na obezbjeđenju škole jučer u jutarnjim satima.

Navijači Partizani neće navijati prvo poluvrijeme, a 20-tak hiljada navijača će doći sa cvijetom.

Grobari, današnju utakmicu ćemo ispratiti dostojanstveno u skladu sa tragedijom koja je pogodila našu zemlju. Vjerujemo da nikome nije do pjesme i preteranog slavlja koje bi bilo krajnje neukusno u ovom momentu. U skladu sa tim odlučili smo da prvo poluvrijeme utakmice prođe bez organizovanog navijanja. Svjesni tragičnog momenta za našu naciju i važnosti za naš klub potrudićemo se da nađemo sredinu. Ispunimo Arenu do posljednjeg mjesta, budimo uz igrače i klub o pokažimo pijetet prema nevino stradalima.

Molimo da svako, ko želi i ko je u mogućnosti, na utakmicu ponese cvijet. Obzirom da na početku utakmice neće biti prepoznatljive pjesme i mi ćemo SVI uzdignutih šalova i cvjetova i potpunoj tišini ispratiti opčetak utakmice. Ovom slikom želimo da pokažemo saosjećajnost i podršku porodicama koje su u tragediji izgubili svoje najmilije. Dostojanstveno i časno, jer mi smo Partizan”, stoji u saopštenju popularnih Grobara.

Oglasi

Meč će početi minutom šutnje, a košarkaši Partizana će igrati u kompletno crnim dresovima, aludirajući na tragediju koja se jučer desila u Beogradu, tačnije jednoj osnovnoj školi.

Na dresovima će stajati ime Osnovne škole Vladislav Ribnikar.

Čuveni Saša Đorđević tražio je da se ovaj susret ne igra. Tvrdi da je sport trenutno najmanje bitan, ali Euroliga ne može tek tako mijenjati planove.

"Šok, nevjerica usljed masakra u beogradskoj školi. Saučešće porodicama stradalih. Slava im, Bog dušu da im prosti! Moja Srbijo, moj Beograde, moji Partizane i Real Madride, reagujte na pravi, ljudski način i odložite utakmicu. Kome je do pjesme, radosti i navijanja nakon ovakve tragedije?", napisao je Đorđević na Twitter profilu.

Partizan će večeras imati drugu šansu da ostvari plasman na Final Four Eurolige. Prije dva dana Real se spasio ispadanja i smanjio je rezultat u seriji na 2-1.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

U večerašnjem duelu nakon suspenzije zbog tuče vraćaju se Gabriel Deck kod Real Madrida i Mathias Lessort kod Partizana.

Susret Partizan - Real Madrid igra se u Stark Areni od 20:30 sati.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi